Latest News

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ο Μώραλης δεν μπορεί να μαζέψει τους συμβούλους του και κυνηγάει το φάντασμα του Μιχαλολιάκου!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Κάτω στο λιμάνι κοντεύουν να τρελάνουν κόσμο με όσα απίστευτα υποστηρίζουν, με αφορμή την αναβολή της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. λόγω ...
έλλειψη απαρτίας. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Καταρχήν, είναι σαφές και αυτονόητο ότι την ευθύνη για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δ.Σ. έχει η Δημοτική Αρχή Μώραλη και όχι η αντιπολίτευση, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουν κάποιοι για λογαριασμό της Διοίκησης του Δήμου Πειραιά.
Η παράταξη του Δημάρχου έχει την πλειοψηφία με 29 συμβούλους, σύμφωνα με το νέο επίσημο site του Δήμου Πειραιά που περιλαμβάνει ακόμα και τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο,  ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και 3,5 χρόνια! (Προφανώς κάτι θα γνωρίζουν καλύτερα οπότε πάμε πάσο).
Η δημοτική αρχή Μώραλη έχει το προνόμιο να προγραμματίζει πότε θα συνεδριάσει και ποια θέματα θα έρθουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον φυσικά έχει απαρτία αν προσέλθει το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Εδώ και καιρό όμως στο Δήμο Πειραιά παρατηρείται το φαινόμενο ν' απουσιάζουν αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής". Μάλιστα, κάποιοι σύμβουλοι έχουν εμφανιστεί ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων θητείας και έχοντας ενοχή δικαιολογούν τις αδικαιολόγητες απουσίες τους.
Έτσι, η απαρτία των 25 παρόντων επιτυγχάνεται συνήθως χάρη στην παρουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, κυρίως τεσσάρων σταθερών από το "Λιμάνι της Αγωνίας".
Αυτό το έχουν πάρει χαμπάρι όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις και το έχουν επισημάνει πολλές φορές. Προφανώς από το γραφείο Δημάρχου γίνονται τηλέφωνα για να έρθουν στις συνεδριάσεις οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Ο μόνος που φαίνεται πως δεν ήθελε να το αντιληφθεί ήταν ο Δήμαρχος, ο οποίος έπρεπε να τους καλέσει όσους συμβούλους του απουσιάζουν συστηματικά, να τους ζητήσει εξηγήσεις και εάν δεν άλλαζαν στάση, να τους ζητούσε να παραιτηθούν και τη θέση τους να πάρουν άλλοι, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα πήγαιναν τουλάχιστον στις συνεδριάσεις για να υπάρχει απαρτία. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου ο ίδιος διέκοψε τις διακοπές του και ήρθε από την Αντίπαρο, αλλά κάποιοι σύμβουλοί του δεν έπραξε αναλόγως.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Μας Ενώνει ο Πειραιάς¨είχε αντιληφθεί αυτή την κατάσταση. Εδώ και καιρό φαινόταν ότι έψαχνε ευκαιρία να αναδείξει την την αδυναμία του Δημάρχου να μπορέσει να συγκεντρώσει τους συμβούλους της δημοτικής του ομάδας. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το μάστερ πλαν της  ΟΛΠ Α.Ε. όταν ο Δήμαρχος πήγε να εκθέσει δια μικροφώνου την αντιπολίτευση για την αποχώρηση από την αίθουσα η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Σαρρή του απάντησε :
 "Κοίτα να μαζέψεις τους δικούς σου συμβούλους που χωρίς εμάς δεν θα είχες απαρτία..."
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Αυτό ακριβώς συνέβη λίγες ημέρες μετά στην επόμενη συνεδρίαση...

Τώρα ο Δήμαρχος εμφανίζεται να βγαίνει στα κεραμίδια της Κοραή και να διαμαρτύρεται ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την ανάπτυξη του Πειραιά!

Με δύο λόγια, αντί να μαζέψει τους δημοτικούς του συμβούλους ο Γιάννης Μώραλης  φαίνεται να κυνηγάει το φάντασμα του Μιχαλολιάκου!