Latest News

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ξεφτίλα για το Δήμο Πειραιά: Ούτε να συνεδριάσει δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Απόλυτη διάλυση φαίνεται πως επικρατεί στο Δήμο Πειραιά, καθώς δεν έγινε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω ...
έλλειψη απαρτίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα συνεδριάσεων εμφανίστηκαν μόλις 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 18 από την παράταξη της πλειοψηφίας σε σύνολο 29. Όσοι απουσίαζαν πιθανολογείται ότι βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές και μάλλον εκείνη την ώρα έκαναν μπάνιο σε κάποια παραλία.
Η αναβολή της συνεδρίασης αποκαλύπτει την εικόνα διάλυσης του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη, καθώς δεν μπορεί να προγραμματίζεται Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ότι θα είναι παρόντες τουλάχιστον οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ώστε να έχει απαρτία.
Έτσι εκτίθεται η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, καθώς δείχνει πως δεν μπορεί να συνεδριάσει, αν και στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν σοβαρά θέματα, όπως η έγκριση της μελέτης για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο. (σ.σ. Έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 5,7 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει από το Δήμο Πειραιά...)
Προφανώς, κάποιοι υπολόγιζαν ότι θα παραστούν δημοτικοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση, εκ των οποίων η μείζονα μειοψηφία "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" είναι γνωστό σε όλους ότι έχει επιλέξει να εφαρμόζει την τακτική να παρίσταται, αφού μπορέσει η πλειοψηφία να κάνει απαρτία. 
Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από το "Λιμάνι της Αγωνίας" και η επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" ΚΚΕ δεν ήταν αρκετοί για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό για απαρτία (25), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. 
Η επόμενη συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα γίνει περί τα τέλη Αυγούστου, αν και εφόσον έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, διαφορετικά καλύτερα να προγραμματίσουν τη συνεδρίαση σε κάποια παραλία! 

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Δήμαρχος οφείλει να κάνει κάτι, ώστε να εξασφαλίσει να παρίσταται τουλάχιστον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού "Πειραιά Νικητής", 
εκτός εάν θεωρεί πιο εύκολο να εκλιπαρεί για παρουσία της την αντιπολίτευση, προκειμένου να έχει απαρτία και να μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά...