Latest News

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Με σκληρό ροκ τους "γλεντάει" ο Κάρλες!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Με την αντιπολιτευτική τακτική του λεγόμενου "σκληρού ροκ" συνεχίζει ο Αναστάσιος Κάρλες στο...
Δήμο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Δημοτική Αρχής Μώραλη, που την κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ύστερα από 3,5 χρόνια θητείας δεν έχει να παρουσιάσει ένα δικό της μεγάλο έργο στην πόλη. 
Το κείμενο αναγνώστηκε από τη δημοτική σύμβουλο  Αμαλία Φύκια κατά την προ- ημερησία συζήτηση, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μια πολύωρη αντιπαράθεση, δίνοντας ένα προεκλογικό χρώμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.  
Αν και δεν μπορούσε ο ίδιος να πάρει μέρος στη συζήτηση λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας, ωστόσο ο Τάσος Κάρλες φάνηκε να το διασκεδάζει για να μην πούμε να το γλεντάει με όλη αυτή τη φασαρία, καθώς πέτυχε για πρώτη φορά η αντιπαράθεση να είναι μεταξύ των συνδυασμών "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" και "Πειραιάς Νικητής" και όχι με το "Λιμάνι της Αγωνίας", όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος...

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η νέα παρέμβαση του στελέχους της παραδοσιακής δεξιάς στον Πειραιά φαίνεται να γίνεται για να καταστεί σαφές ο πολιτικός διαχωρισμός με τη Δημοτική Αρχή Μώραλη και αυτό μάλλον δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας που προσπαθεί να υπερασπιστεί το όποιο έργο του, απαντώντας με το προεκλογικό φυλλάδιο του Μιχαλολιάκου από το 2014...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Μώραλης έβαλε τον Αγραπίδη να παρουσιάσει το έργο του στο Δήμο Πειραιά! - REPORTAZ NET 


Ολόκληρη η τοποθέτηση Κάρλε  είναι η εξής:


"Κύριοι σύμβουλοι
είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Δημοτικού συμβούλου να κάνει την κριτική του στη Δημοτική Αρχή, αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να το απεμπολήσω όσες προσπάθειες και αν κάνουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Ηρακληδείς του  Δημάρχου).
Η κριτική που κάνω στηρίζεται πάντα σε αδιάψευστα απολογιστικά στοιχεία και πάντα στηριζόμενος στους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στα πλαίσια αυτής της κριτικής ρωτήσαμε τον κ Δήμαρχο εάν σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από το ελεγκτικό συνέδριο και για το χρονικό διάστημα 1/9/2014 έως 31/12/2017 έχει δημοπρατήσει – συμβασιοποιήσει ένα μεγάλο έργο πλην των ασφαλτοστρώσεων,  αντί λοιπόν απάντησης ακούσαμε ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από αυτό που τον ρωτήσαμε και μάλιστα με διάφορους χαρακτηρισμούς όπως (λέτε ψέματα και μάλιστα συνειδητά ψέματα και δεν έχει σημασία ποιος ενέταξε και δημοπράτησε το έργο, ποιος υπέγραψε τη σύμβαση  και άλλα διάφορα περί ανέμων και υδάτων κατά το κοινώς λεγόμενο), τους χαρακτηρισμούς προς το παρόν τους αντιπαρέρχομαι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να είμαι ευγενής.
Κύριε Δήμαρχε χαίρομαι που αποδεχθήκατε τα δεκαέξι
βήματα που χρειάζονται προκειμένου να δημοπρατηθεί ένα έργο εν συνεχεία υπογραφεί η σύμβαση και ακολουθήσει η εγκατάσταση του εργολάβου,  να σας τονίσω για ακόμη μια φορά ότι το έργο τρέχει από μόνο του παρακολουθείται από τον επιβλέποντα η την επιτροπή ανάλογα τι προβλέπει η σύμβαση.
Κύριε Δήμαρχε από τη μία χάρηκα που έστω μετά από τέσσερα χρόνια καταλάβατε πως γίνεται η δημοπράτηση και η υπογραφή της σύμβασης, από την άλλη όμως στεναχωρήθηκα και θα σας το δικαιολογήσω αμέσως.
Στον τρίτο όροφο στο τέσσερα γραφείο είναι εγκατεστημένο το Τμήμα Εκκαθάρισης Δαπανών της  Διεύθυνσης Οικονομικών, το τμήμα αυτό εκδίδει τα εντάλματα πληρωμής αφού ελέγξει όλα τα παραστατικά που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δεκαέξι βήματα συν την πιστοποίηση της υπηρεσίας, το ένταλμα πληρωμής υπογράφεται από τον Δήμαρχο η εάν έχει εκχωρήσει την υπογραφή του σε Αντιδήμαρχο, σε κάθε περίπτωση είναι να μην στεναχωριέμαι όταν για τέσσερα χρόνια δεν ξέραμε ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να υπογράψουμε.
Χαρακτηρισμοί όπως ποια είναι η εσωτερική ανάγκη του επικεφαλής η λέτε συνειδητά ψέματα και διάφορα άλλα που λέτε και πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενος  σε άλλα πράγματα εκτός από αυτά που σας ρωτάνε, δεν θα σας δικαιολογήσω λέγοντας ότι έχετε άγνοια, αλλά λέτε συνειδητά ψέματα και μάλιστα με μεγάλο θράσος.
Κύριε Δήμαρχε μιλάτε για εκλογές και προκαλείτε, ο λαός λέει λαγός την φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του
Στις προθέσεις μου είναι να παρουσιάσω τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου τα έργα της Δημοτικής Αρχής Μώραλη και τα έργα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου, και να γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις, το ποιο θα είναι αποτέλεσμα θα σας το πω ποδοσφαιρικά, στα προκριματικά για το το Μουντιάλ του 2002 η Αυστραλία έπαιξε με την εθνική της Αμερικανικής Σαμόα το τελικό σκόρ ήταν 31-0, το εις βάρος σκορ για τον κ Μώραλη θα είναι μεγαλύτερο.
Για το έργο τώρα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου θα παρακαλέσω τον επικεφαλής του συνδυασμού κ Βασίλη Μιχαλολιάκου να δώσει μια συνέντευξη προς το τέλος Οκτωβρίου.
Σήμερα θα πάρετε μια γεύση για τις παιδικές χαρές που είχατε το θράσος να πείτε ότι ο Κάρλες λέει 10 και ο Μιχαλολιάκος 18 το 10 κύριοι το ανέφερα ως ένα έργο για να καταλάβετε πως γίνεται.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Έγιναν παρεμβάσεις η ανακατασκευάσθηκαν 36 παιδικές χαρές συν 11 νέες παιδικές χαρές, σύνολο 47 παιδικές χαρές.
18 παιδικές χαρές χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, οι υπόλοιπες έγιναν με ίδιους πόρους και ίδια μέσα.
Νέα παιδική χαρά στη Μητρώου σε οικόπεδο του ΟΣΚ ηταν σκουπιδότοπος.
Νέα παιδική χαρά στη χατζηκυριακού σε οικόπεδο του ΟΣΚ ηταν σκουπιδότοπος.
Νέα παιδική χαρά στη Τζαβέλα σε οικόπεδο του ΟΣΚ ήταν σκουπιδότοπος.
Νέα παιδική χαρά στη Φλωρίνης και Αρμενικής Εκκλησίας σε οικόπεδο του Δήμου ήταν σκουπιδότοπος.
Δυο παιδικές χαρές στον ΗΣΑΠ Νέο Φάληρο.
Πέντε παιδικές χαρές στου Δηλαβέρη".