Latest News

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ιδού οι αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής του Τίποτα !!! - Επί 3,5 χρόνια δεν έχει γίνει ένα μεγάλο έργο στον Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μια προς μια τις αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής Μώραλη στο Δήμο Πειραιά αποκαλύφθηκαν στον απολογισμό των πεπραγμένων για...

το 2017.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κάρλες στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, που αφορούσε στην οικονομική κατάσταση, την διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Μώραλης.
Ο Δήμαρχος φάνηκε να αιφνιδιάστηκε από την σκληρή κριτική Κάρλε και προσπάθησε αμήχανα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Επί της ουσίας δεν απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία αλλά περιορίστηκε  να κάνει ανούσιες παρατηρήσεις για τη...δομή του κειμένου!
Αν και ο Τάσος Κάρλες δεν μπόρεσε να μιλήσει λόγω προβλήματος υγείας, την εισήγηση του διάβασε η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Σαρρή, κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση και να κλέψει την παράσταση στην συνεδρίαση, σημειώνοντας πως  "επειδή η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη  συμπλήρωσε στη Διοίκηση του Δήμου ίδιο χρόνο με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Μιχαλολιάκου πιθανόν να κάνω ορισμένες συγκρίσεις"
" Κατά την άποψη μου όποιος υπόσχεται ότι θα κάνει ορισμένα πράγματα και δεν καταφέρνει να τα κάνει πράγμα συνηθισμένο στους Δήμους και ειδικά όταν οι υποσχέσεις είναι προεκλογικές  λέω ότι είχε αυταπάτες, όπως ο πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας. Έχουμε όμως και αυτούς που υπόσχονται αν και γνωρίζουν 100% ότι αυτά που υποσχέθηκαν δεν θα γίνουν αυτοί είναι λαικιστές και απατεώνες."

Ιδού οι αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής του Τίποτα!


Σύμφωνα με την παρέμβαση Κάρλε, το πρόγραμμα του Δημάρχου στο εξώφυλλο και με μεγάλα γράμματα έγραφε ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Το πρόγραμμα αυτό είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο, καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και υλοποιεί τη βασική μας πολιτική να διεκδικήσουμε περισσότερα για τον Πειραιά μας.
Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα το πετύχουμε.
Για να δούμε πόσο ρεαλιστικό και κοστολογημένο ήταν το πρόγραμμά σας που ξέρατε να το κάνετε, βλέποντας ορισμένα από τα σπουδαιότερα αυτού του προγράμματος.

Λέγατε ότι θα αναδείξετε τον Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, ισάξιο του Λονδίνου, της Σιγκαπούρης και της Βαρκελώνης, έγινε ΟΧΙ κατά την άποψη μου είχατε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Λέγατε ότι θα δημιουργούσατε νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία στους Πειραιώτες,  τα δημιουργήσατε ΟΧΙ κατά την άποψή μου είχατε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Λέγατε ότι έχετε επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ετησίως το εισόδημα 12,7δις και θα μειώνατε την ανεργία κατά 500.000,-  έγινε τίποτα από αυτά ΟΧΙ κατά την άποψή μου είχατε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Υποσχεθήκατε έργα ανάπλασης σε όλη την πόλη, υποσχεθήκατε την κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά, υποσχεθήκατε έργα και παρεμβάσεις για να αποκτήσουν ζωή όλες οι γειτονιές, έγινε κάτι από όλα αυτά ΟΧΙ κατά την άποψή μου είχατε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.    

Υποσχεθήκατε τη δημιουργία σύγχρονων χώρων αναψυχής, υποσχεθήκατε ωραίες πλατείες, υποσχεθήκατε ελεύθερους χώρους, από όλα αυτά που υποσχεθήκατε τίποτα δεν έγινε, και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Υποσχεθήκατε έργα ανάπλασης σε όλη την πόλη, ανάπλαση θαλάσσιου αστικού μετώπου, ανάπλαση της ακτής Θεμιστοκλέους, ανάπλαση στο Μικρολίμανο, στην ακτή Δηλαβέρη και στην περιοχή του Δελφιναρίου, ανάπλαση μεταξύ Κηφισού και Σ.Ε.Φ, αναβάθμιση του χώρου «Δελφινάριο», αναβάθμιση στις παραλίες «Βοτσαλάκια και Φρεαττύδας» αναβάθμιση του πάρκου Προφήτη Ηλία, εγκατάσταση Αστεροσκοπείου στο Βεάκειο και πλήθος άλλων υποσχέσεων, τίποτα δεν έγινε και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Υποσχεθήκατε ότι θα κατεδαφίσετε τον Πύργο και θα κατασκευάσετε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.  δεν έγινε τίποτα και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Υποσχεθήκατε την ίδρυση 3 νέων ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών τίποτα δεν κάνατε και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Υποσχεθήκατε ότι θα στεγάσετε 100 νέες επιχειρήσεις στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα και θα τους παρέχετε δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές. Δεν έγινε τίποτα και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Δεσμευτήκατε για τη δημιουργία σκοπευτηρίου, δεν έγινε τίποτα και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Δεσμευτήκατε για την κατασκευή υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, δεν έγινε τίποτα και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Δεσμευτήκατε για την κατασκευή στίβου στο χώρο μεταξύ Κηφισού και ΣΕΦ, τίποτα δεν έγινε και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
Υποσχεθήκατε για τη διοργάνωση διεθνών ιστιοπλοικών αγώνων που θα απέφεραν στην τοπική κοινωνία 54 εκατομμύρια, ούτε τους αγώνες είδαμε ούτε τα λεφτά και εδώ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ".  

Ούτε ένα μεγάλο έργο στον Πειραιά

Και συνέχισε:
"Μελετώντας τα πεπραγμένα του 2017 σελίδα 81 βλέπουμε το μοναδικό έργο στα 3,5 χρόνια Δημοτικής Αρχής του κ. Μώραλη, βελτίωση τοπικές αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων (ΣΑΤΑ) Α.Α.Ε.3/2015 προυπολογισμού 3.000.000,- €, τα άλλα έργα που αναφέρονται είναι της προηγούμενης Δημοτικής του κ. Μιχαλολιάκου όπως «ανάπλαση και αναβάθμιση επιλεγμένων περιοχών δικτύου κυκλοφορίας πεζών στον αστικό ιστό του Δήμου Πειραιά Α.Α.Ε.8/2012» προυπολογισμού 4.000.000,-€, επίσης «ανάπλαση και αναβάθμιση παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πειραιά Α.Α.Ε. 5/2012» προυπολογισμού 19.300.000,- €."






Καταλήγοντας η παρέμβαση Κάρλε σημειώνει ότι κατά τα 3,5 αυτά χρόνια έχουν γίνει 7 εργολαβίες για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και 2 για συνδέσεις αγωγών.
"Κύριοι είστε η μοναδική Δημοτική Αρχή που για 3,5 χρόνια δεν έχετε δημοπρατήσει ούτε ένα μεγάλο έργο, πρωτοφανές για τον Δήμο του Πειραιά.
Κύριοι καλά τα show και οι φανφάρες, καλά τα πανηγύρια, καλές οι εκθέσεις ιδεών και τα ευχολόγια, αλλά ο Πειραιάς χρειάζεται έργα, έργα ουσίας και δημιουργικά και όχι μπλα  μπλα και αέρα κοπανιστό.
Για φέτος αλλάζουμε τίτλο από το «Δημοτική Αρχή του τίποτα» το κάνουμε «εκατό και μια Αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής Μώραλη...»!