Latest News

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Επεισοδιακό "ποδαρικό" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Ψεύτης, ανίκανος, αδιάβαστος και "κάτω από τη βάση"!




Από τον Κύρο Παληκάρη

Μόνο "με το δεξί" δεν έκανε "ποδαρικό" το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, καθώς ήταν επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση για...
το 2018.
 Ανούσιες "κοκορομαχίες" με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και προσβολές σημάδεψαν την χθεσινή συνεδρίαση στην αίθουσα του 7ου ορόφου του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοραή, υποβαθμίζοντας για μια ακόμη φορά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στον κορυφαίο θεσμό της πόλης. 
"Πρωταγωνιστές" της επεισοδιακής συνεδρίασης ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Δημήτρης Γκερλές και Μαρία Σταθάκη.

"Κάτω από τη βάση..."!

Ο καβγάς κορυφώθηκε κατά την προ ημερησίας συζήτηση, όταν πήρε τον λόγο ο Δημήτρης  Γκερλές και άρχισε να θέτει μια σειρά από ερωτήματα για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα από τα σχολικά κτίρια μέχρι για την υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης.
¨Γιατί καθυστερείτε και δεν προχωράτε αυτά τα θέματα; Τι συμβαίνει υπάρχει κάποιος λόγος;" ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος από το "Λιμάνι της Αγωνίας", συμπληρώνοντας:
"Αν σας βαθμολογούσε κανείς, τότε θα σας έβαζε κάτω από τη βάση..." !




Η τελευταία φράση φαίνεται πως όχι μόνο δεν άρεσε στο Δήμαρχο, αλλά τον έκανε να χάσει τη ψυχραιμία του και ν' απαντήσει σε υψηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζουν να λένε ψέματα  και παραμύθια από το "Λιμάνι της Αγωνίας", ενώ άφησε αιχμές για προσωπικό ενδιαφέρον λόγω εμπλοκής στην υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση. 
"Εσύ είσαι ψεύτης, αδιάβαστος και ανίκανος..." φώναξε ο Δημήτρης Γκερλές, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. 
Ο τελευταίος απάντησε, λίγο αργότερα, στο ίδιο ύφος, λέγοντας : 
" Ψεύτες και ανίκανοι, είστε και φαίνεστε..."!!!

Καβγάς για τις ανείσπρακτες οφειλές των 25 εκατ. ευρώ!

Ο Δήμαρχος είχε έρθει, νωρίτερα, σε έντονη αντιπαράθεση και με τη Μαρία Σταθάκη, η οποία έθεσε το θέμα με τις ανείσπρακτες οφειλές που φθάνουν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά. 
Η ίδια μίλησε για μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν τεράστια ποσά και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, ενώ επεσήμανε πως δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, ενώ αντιθέτως ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις σε οικονομικά αδύναμους πολίτες, όπως είναι οι παρόδιοι.  
Ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε από την επικεφαλής του "Λιμανιού της Αγωνίας", εάν έχει να κάνει κάποια πρόταση για το θέμα με τις ανείσπρακτες οφειλές. Εκείνη του απάντησε ότι αυτός είναι δήμαρχος και πρέπει να βρει τη λύση στο πρόβλημα και να εισπράξει τα χρήματα που χρωστούν στο Δήμο...
Ο Δήμαρχος ήταν φανερά εκνευρισμένος και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, πριν την ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπου έγιναν άλλα εξίσου κωμικοτραγικά... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Συνεδρίαση- παρωδία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά