Latest News

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Το ανέκδοτο με το success story του Δήμου Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Αν και μάλλον δεν γελάει πλέον κανείς με ανέκδοτο για το success story του Δήμου Πειραιά,  ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να το λένε...
κάτω στο λιμάνι, όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Ξεκίνησε προεκλογικά με την υπόσχεση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" για τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας. Συνεχίζεται τα τελευταία τρία χρόνια με την πανηγυρική διάθεση ότι ο Πειραιάς ΘΑ μετατραπεί σε επενδυτικό προορισμό. Αφορμή κάθε φορά αποτελεί η εξαγγελία για το άνοιγμα μιας νέας ιδιωτικής επιχείρησης, την οποία προσπαθούν αυθαίρετα να την "χρεώνουν" ως επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής Μώραλη.
(Καλά, τι σχέση μπορεί να έχει το επενδυτικό σχέδιο ενός ιδιώτη με το έργο μιας Δημοτικής Αρχής; )

Τέλος πάντως, επειδή κάποιοι επιμένουν να λένε το ανέκδοτο με το success story του Δήμου Πειραιά, καλό είναι να παρουσιάζουν και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά τους.
Ακόμα καλύτερα θα ήταν την επόμενη φορά που ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης κάνει λόγο για "επενδυτικό προορισμό" να δώσει απαντήσεις σε όσους τον αμφισβητούν ή αισθάνεται ότι τον  αδικούν με τα απαιτούμενα στοιχεία που είναι εύκολο να τα βρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες:

Ερωτήματα για τον Δήμαρχο

Αλήθεια, πόσες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει και πόσες νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί τα τρία χρόνια της θητείας του στο Δήμο Πειραιά; ( Μιλάμε για νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί ήδη έως τώρα και όχι όσες μπορεί ν' ανοίξουν στο μέλλον)

Όμως εξίσου σημαντικό είναι για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ν' απαντήσει:
Πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή φύγει στον Πειραιά και πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια που είναι Δήμαρχος; ( Ίσως δεν το ξέρει ή δεν θέλει να το πει δημόσια, αλλά εταιρείες θέλουν να φύγουν από τον Πειραιά, λόγω του χάους που επικρατεί με τα έργα στο κέντρο της πόλης)  
Αν ο Δήμαρχος της πόλης δεν μπορεί να παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία και να επιβεβαιώσει το πανηγυρικό κλίμα περί ανάπτυξης, τότε καλό είναι να σταματήσει όλο αυτό το παραμύθι με το success story του Δήμου Πειραιά, γιατί δεν είναι και τόσο τίμιο να παίζει κανείς με την αγωνία όσων αναζητούν μια δουλειά...