Latest News

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία στην Περιφέρεια Πειραιά



Σχολεία της περιοχής του Πειραιά επισκέφθηκε, σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με την ευκαιρία της έναρξης της...
νέας σχολικής χρονιάς.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά χρηματοδοτεί συνολικά 17 έργα σε σχολικά κτήρια που αφορούν επισκευές, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις χώρων και υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. €, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών,
Επιπλέον, έχει επιτευχθεί η έγκαιρη οργάνωση του δικτύου μεταφοράς μαθητών και μαθητριών σε σχολεία της ΠΕ Πειραιά. Φέτος υπάρχουν ήδη ενεργά 67 δρομολόγια, 13 περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, που εξυπηρετούν 1230 μαθητές, 160 περισσότερους από πέρσι.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της οργάνωσης της μεταφοράς μαθητριών και μαθητών ήταν ένα ζήτημα, που απασχολούσε, έντονα, καθώς υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη δρομολογίων και χρειάστηκε σειρά παρεμβάσεων από τη περιφερειακή αρχή για να καταστεί δυνατή η έγκαιρη έναρξη δρομολογίων.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία της ΠΕ Πειραιά έχει καλυφθεί το 90% των εκπαιδευτικών θέσεων και το επόμενο τριήμερο θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις. Στην Ειδική Εκπαίδευση έχει καλυφθεί το 100% των θέσεων.