Latest News

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Στη φυλακή οι έξι ναυτικοί του τσιγαράδικου Golendri


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, οι έξι Ουκρανοί υπήκοοι, πλήρωμα του φορτηγού «GOLENDRI» με.... σημαία Τανζανίας, που είχε εντοπιστεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, φορτωμένο  με  1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλήρωμα θα κρατηθεί σήμερα στα κρατητήρια του λιμεναρχείου Ελευσίνας και ο Ε’ ανακριτής Πειραιά θα αποφασίσει αύριο σε ποιο κατάστημα κράτησης θα οδηγηθούν.

Tο πλήρωμα στις καταθέσεις του, φέρεται να αρνείται ότι το πλοίο πραγματοποιούσε λαθρεμπόριο τσιγάρων και ισχυρίζεται ότι στο σημείο που είχε σταματήσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί προετοιμασία του πλοίου για τη συνέχεια του ταξιδιού του με προορισμό τη Λιβύη. Το πλοίο που είχε ξεκινήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη, παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από τις υπηρεσίες ασφαλείας του λιμενικού σώματος, έγινε προσπάθεια φόρτωσης του εμπορεύματος με τα τσιγάρα σε ταχύπλοο και στη συνέχεια επιχειρήθηκε μεταφόρτωσή του σε τέσσερα φορτηγά οχήματα σε όρμο των Σφακίων, και όχι σε κάποιο λιμάνι με αρμόδια τελωνειακή αρχή.

Σημειώνεται ότι τα φορτηγά οχήματα εγκαταλείφθηκαν από τους οδηγούς στη ξηρά, ενώ το ταχύπλοο κατάφερε να διαφύγει.

Το «GOLENDRI» παραμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς αναμένεται να ελεγχθούν επιπλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα χαρτιά του, αλλά και η ταυτοποίηση του εμπορεύματος και η χώρα προέλευσής του.