Latest News

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Έτσι ξεκίνησε ο καβγάς της ντροπής στο Δ.Σ. Πειραιά - Αυτό είναι το νέο βατερλό Μώραλη στην ΚΟΔΕΠ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ 


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας ξεκίνησε ο καβγάς της ντροπής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...
όπως αποκάλυψε το Reportaz Net (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


Σε μια από τις πιο βαρετές συνεδριάσεις - είχε προηγηθεί η παρουσίαση με ανούσιες και άχρηστες διαδικαστικές πληροφορίες για την ΟΧΕ - το δημοτικό συμβούλιο έφτασε στο "επίμαχο"  θέμα για την αντικατάσταση μέλους της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ, το οποίο είχε αποσυρθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Μώραλη (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ )    
Η πιο αμήχανη στιγμή στη δημαρχιακή θητεία του Γιάννη Μώραλη ήταν ίσως όταν ανέλαβε προσωπικά να κάνει την εισήγηση για το θέμα της αντικατάστασης του Αντώνη Καλογερόγιαννη ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. 
Όμως ο δήμαρχος προσπαθούσε να πείσει γιατί πρέπει ν' αποσύρουν το θέμα  που για δεύτερη φορά είχε φέρει  ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά!  
Ο δήμαρχος παρουσίασε την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 23 Μαρτίου, που γνωμοδοτούσαν το αυτονόητο ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιλέγουν το μέλος της μειοψηφίας για το Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ. 
Αυτή η εισήγηση φαίνεται πως δεν άρεσε στην πλειοψηφία που ήθελε αυτή να επιλέξει ποιος από τη μειοψηφία θα τους ελέγχει στη δημοτική επιχείρηση!
Μάλιστα, ζήτησε δεύτερη εισήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών που ερμηνεύτηκε ότι ήταν διαφορετική από εκείνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά παρουσίασε και μια τρίτη  εισήγηση από άλλο ιδιωτικό νομικό γραφείο, που είχε άλλη ερμηνεία για το ίδιο θέμα! 
(Μάλλον δεν γνώριζαν ότι θα έπρεπε ν' απευθυνθούν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο είναι το πλέον αρμόδιο για τέτοιου είδους θέματα).


Αποτέλεσμα εικόνας για πασχαλίνα καλαγιαΟι παρατάξεις της αντιπολίτευσης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" και το "Λιμάνι της Αγωνίας" είχαν συμφωνήσει ότι ότι από τη μειοψηφία να πάει στο Δ.Σ. η πρώην πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου. 
Όμως όσο κι αν αν ακούγεται απίστευτο η πλειοψηφία φαίνεται πως ήθελε να επιλέξει αυτή ποιος σύμβουλος από τη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ θα είναι στην ΚΟΔΕΠ! 
(σ.σ. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε... δήμο της Αφρικής). 
Μάλιστα, η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ είχε προτείνει συγκεκριμένα πρόσωπα δικής της επιλογής από την αντιπολίτευση που υποτίθεται ότι θα την ελέγχουν για όσα κάνει ή όχι στη δημοτική επιχείρηση. Αυτή η πρόταση πέρα από κάνε έννοια δημοκρατικής αντιπροσώπευσης φαίνεται ότι υιοθέτησε ο δήμαρχος, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί ένας πρόεδρος να προτείνει μέλος για το Δ.Σ.
 ( Ε, δεν μπορεί όταν πρόκειται για τη μειοψηφία. Αν θέλει η πλειοψηφία για τους δικούς της λόγους συγκεκριμένο πρόσωπο της μειοψηφίας μπορεί να πει σε ένα μέλος επιλογής της πλειοψηφίας να παραιτηθεί και να πάρει τη θέση του)

Ο καβγάς

Έτσι προκλήθηκε μια ατέρμονη και ανούσια αντιπαράθεση με τους δημοτικούς συμβούλους να δοκιμάζουν τα νεύρα τους επί μισή ώρα, δηλαδή όσο περίπου κράτησε η υποτίθεται σοβαρή συζήτηση για την ΟΧΕ! Κάποια στιγμή ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάκης Καλογερόγιαννης ο οποίος είχε αλλάξει θέση και καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, είπε τη δική του άποψη. 
Αυτή φαίνεται πως σχολιάστηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και πιθανόν τον Γιώργο Βοϊδονικόλα, ο οποίος προφανώς θα είπε κάτι εκτός μικροφώνου. 
Τότε ο αντιδήμαρχος σηκώθηκε από τη θέση και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους με άγριες διαθέσεις. Ανταλλάχτηκαν ύβρεις και λίγο έλειψαν να έρθουν στα χέρια, αλλά μπήκαν στη μέση ψυχραιμότεροι και τους χώρισαν πριν γίνουν τα χειρότερα τα πράγματα...
Η συνεδρίαση διεκόπη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ η κάμερα της web tv  γύρισε αλλού το πλάνο μετά από προφανώς από εντολή δημοτικού συμβούλου για να μην υπάρχει απευθείας μετάδοση από τον καβγά της ντροπής στο Δ.Σ. του Πειραιά....
Αμέσως μετά τη διακοπή ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης πήρε το λόγο και καταδίκασε το επεισόδιο με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχό του, λέγοντας ότι για πρώτη φορά ντρέπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά! 
Από την πλευρά της, η Μαρία Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας" επεσήμανε ότι είναι τρίτη φορά  που αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Μώραλη επιτίθεται φραστικά σε δημοτικούς συμβούλους, με την ανοχή του δημάρχου. Άλλωστε, έχουν καταγραφεί συμπεριφορές γηπέδου από  στελέχη, όπως οι Μελάς, Καλογερόγιαννης Τζεφεράκος (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
 Αυτή τη φορά, πάντως, ο αντιδήμαρχος Τάκης Καλογερόγιαννης ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το λάθος του που απέδωσε ότι σε παρεξήγηση από μια παρανόηση...

@ Αυτά συνέβηκαν στον καβγά της ντροπής στο Δ.Σ του Πειραιά, αλλά και το νέο βατερλό Μώραλη με την ΚΟΔΕΠ...