Latest News

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Aπαξίωσαν πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά - Γιατί δεν έγινε η έκτακτη συνεδρίαση για το νέο δάνειο



Από τον Κύρο Παληκάρη

Άνευ προηγμένου κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίσσονται στο Δήμο Πειραιά, απαξιώνοντας πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο...
της πόλης.

 Χωρίς απαρτία δεν πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, στις 12.00 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το ζήτημα της αναχρηματοδότησης των δανείων που έχει συνάψει ο Δήμος με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ο λόγος είναι ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων - ακόμα και το σύνολο των στελεχών  της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, που έκαναν την πρόσκληση! -  δεν προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για να συζητήσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η σύναψη νέου δανείου που δεσμεύει οικονομικά για τα επόμενα 35 χρόνια τον Δήμο Πειραιά!

(Οι Πειραιώτες θα κληθούν να πληρώσουν 253 εκατ. ευρώ έως το 2051 ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


 Απών ο δήμαρχος!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν ήταν παρών στην αίθουσα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας που υποτίθεται πως  είχε συγκαλέσει εκτάκτως τη συνεδρίαση αλλά πιθανόν πίστευαν ότι το θέμα θα περάσει εκ περιφοράς και χωρίς συζήτηση αν και αφορούσε στην αναχρηματοδότηση των δανείων  του δήμου Πειραιά, ύψους 129,5 εκατομμυρίων  ευρώ, μέσω του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκτακτη συνεδρίαση προσήλθαν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό "Το Λιμάνι της Αγωνίας" (Μαρία Σταθάκη, Βάνα Μελά και Δημήτρης Γκερλές )  και καθώς ο δημοτικός σύμβουλος από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (Ηλίας Σαλπέας), οι οποίοι ζήτησαν να γίνει αναλυτική συζήτηση για τους 12 όρους του νέου δανείου. Δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης  λέγεται πως βρισκόταν στα γραφείου του συνδυασμού στον 3ο όροφο του δημαρχείου και ανέμεναν να δουν εάν θα υπάρξει ή όχι απαρτία στη συνεδρίαση.
Τελικά δεν έγινε καν εκφώνηση των ονομάτων και τώρα το "επείγον" θέμα αναμένεται να έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.  

@ Έτσι φαίνεται πως η υποβάθμιση του κορυφαίου θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται και ξεπερνά κάθε προηγούμενο στα χρονικά του Δήμου Πειραιά, προσβάλλοντας πάνω απ΄' όλα τους δημότες και την πόλη....