Latest News

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι Πειραιώτες θα πληρώσουν 253 εκατ. ευρώ έως το 2051


Το αστρονομικό ποσό των 253 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2051 θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες του Πειραιά για...
την αποπληρωμή δανείων που πήραν οι δημοτικές αρχές Πειραιά.
Την απόφαση ν' αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια του δήμου Πειραιά, ύψους 129,5 εκατομμυρίων  ευρώ, μέσω του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έλαβε το βράδυ της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ειδικότερα, την αναχρηματοδότηση των δανείων του δήμου Πειραιά, που ανέρχονται σε 129,5 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. 
Η αναχρηματοδότηση, θα γίνει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τόκο 6,2%, την στιγμή που τώρα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα δανείζει με σχεδόν μηδενικά επιτόκια το ελληνικό κράτος και τα ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα! 
Σημειώνεται ότι με τις υφιστάμενες συμβάσεις, θα πλήρωνε μέχρι το 2045 που έληγαν 260 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τους τόκους. Με την αναχρηματοδότηση, παρ’ ότι η αποπληρωμή επεκτείνεται μέχρι το 2051, θα καταβάλλει 253 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 7 εκατομμύρια λιγότερα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρθηκε στη συνεδρίαση και κάποιοι μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες  από την χαρά τους για το γεγονός ότι πέτυχαν την αναχρηματοδότηση με τοκογλυφικό επιτόκιο..,
@ Είναι πολλά τα λεφτά και είναι ακόμη περισσότερες οι ευθύνες για το ποιοι χρέωσαν με δάνεια το Δήμο Πειραιά..