Latest News

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τα Θεοφάνεια δεν λάμπουν πια στον Πειραιά



Από τον Κύρο Παληκάρη

Χάνει  χρόνο με το χρόνο τη λαμπρότητα του ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά, καθώς...
υποβαθμισμένη αναμένεται να είναι και φέτος η παρουσία των εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 
Ο Πειραιάς  φαίνεται πως για μια ακόμη χρονιά δεν θα είναι, τουλάχιστον από πολιτικής άποψης, το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων, όπως συνέβαινε παραδοσιακά τα παλαιότερα χρόνια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται ότι όπως και πέρσι δεν θα κατέβει στο μεγάλο λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων.  
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γύρισε για άλλη μια φορά την πλάτη στον Πειραιά και επιλέγοντας να βρεθεί τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη.  Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να πάει  στη Σαλαμίνα για τον αγιασμό των υδάτων, ενώ πέρσι τα Θεοφάνεια ήταν στο Πέραμα και όχι στον Πειραιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, κάτω στον Πειραιά αναμένεται εκτός απροόπτου να παραστούν μόνο δύο αρχηγοί μικρότερων κομμάτων Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) και δευτεροκλασάτα κυβερνητικά στελέχη. 
Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο τοπικός υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο εξωκοινοβουλευτικός Δραπετσωνίτης  υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Τη ΝΔ μαθαίνουμε πως θα εκπροσωπήσει  εκτός απροόπτου ο βουλευτής της Α' Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, ενώ αναμένεται να παραστούν και τοπικοί βουλευτές από τα υπόλοιπα κόμματα. 

Έτσι, ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων  φαίνεται πως θα είναι ο λιγότερος λαμπερός των τελευταίων χρόνων στο λιμάνι του Πειραιά. 

@  Ας  ελπίσουμε τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι στο Δήμο Πειραιά θα έχουν φροντίσει να μαζέψουν τα νεράντζια από τους δρόμους γύρω από το λιμάνι, αλλά πάνω απ' όλα να έχουν πάρει την άδεια από τους Κινέζους της Cosco ώστε να γίνει κανονικά φέτος  ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά...