Latest News

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Παρνασσός: Χάλασαν τα λιφτ, πιάστηκαν στα χέρια οι σκιέρ. Καυγάς σε βίντεο


Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για χιλιάδες εκδρομείς στο χιονοδρομικό λόγω του ότι δεν λειτουργούσαν τα...
μισά λιφτ μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής. 
Συγκεκριμένα λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος». Μετά τις 12:30 μπήκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος» με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές στην αφετηρία των λιφτ.

Χιονοδρόμοι περίμεναν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση, ενώ από την πλευρά της Φτερόλακκας ο χρόνος αναμονής άγγιξε τις δύο ώρες. Λογικό ήταν να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των επισκεπτών ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες με τους πιο θερμόαιμους να έρχονται στα χέρια! Και μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί πολλοί Έλληνες Χιονοδρόμοι επιλέγουν το Βαnsco στη Βουλγαρία. Γιατι πολλοί απλά εκεί όλα λειτουργούν υποδειγματικά συντηρούν το χιόνι σε 24 ώρη βάση, μπορείς να κάνεις ακόμη και βραδινό σκί χωρίς σπρωξιές και διαπληκτισμούς. Τελικά για όλη αυτή την κατάσταση στο βουνό κάποιος πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και κυρίως η Διεύθυνση του Χιονοδρομικού και η ΕΤΑΔ. Για να δούμε μάλλον κάποιοι «θέλουν γκάζια» από την αρμόδια υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά για να συνέλθουν!
Δυστυχώς μια ημέρα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καταπληκτική για χιονοδρομία προκάλεσε την οργή και απογοήτευση χιλιάδων επισκεπτών και χιονοδρόμων. Οι δρόμοι ήταν παγοδρόμια, ο αποχιονισμός στις αφετηρίες αναβατήρων γινόταν στις 9.35 ταυτόχρονα με την έλευση του κόσμου, οι καθυστερήσεις στα λιφτ ξεπερνούσαν τις 2 ώρες, οι αναβατήρες δίνονταν προς χρήση με πολλή καθυστέρηση χρονικά.
Μια εικόνα που δεν τιμάει καθόλου τον Παρνασσό.
Αν νομίζετε κύριοι της ΕΤΑΔ ότι θα απαξιώσετε τον Παρνασσό, πλανάσθε πλάνην οικτράν...
Θα υπάρξουν εξελίξεις, αυτό είναι βέβαιο.
Έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και οι κινητοποιήσεις θα είναι το έσχατο μέσο.
Ευνόητο ότι το Arahovameteo έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες emails διαμαρτυρίας φίλων χιονοδρόμων...
Χαρακτηριστική εικόνα της χθεσινης ημέρα ήταν και η ανάρτηση του Arahovameteo Group

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, για να ανέβει κάποιος από το Λιβάδι στο χιονοδρομικό χρειαζόταν μία ώρα περίπου σε δρόμο επικίνδυνο γεμάτο πάγο και χωρίς να έχει πέσει αλάτι.

Η περιπέτεια ωστόσο δεν σταματούσε εκεί, αφού οι περισσότεροι αναβατήρες ήταν παγωμένοι και οι πίστες υπολειτουργούσαν. Για άγνωστο λόγο οι επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά και σε κλειστά εκδοτήρια, με τις ουρές να είναι ατελείωτες και τον εκνευρισμό έκδηλο. 

Συγκεκριμένα λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος», ενώ μετά τις 12:30 τέθηκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος», με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές στην αφετηρία των λιφτ. 

Οι εκδρομείς περίμεναν έως και μιάμισ
η ώρα για να κάνουν μια κατάβαση, ενώ από την πλευρά της Φτερόλακκας ο χρόνος αναμονής άγγιζε τις δύο ώρες, με πολλούς από τους επισκέπτες να έρχονται στα... χέρια εξαιτίας της έντασης.