Latest News

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τρομοκρατικό χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά φέρεται να σχεδίαζε η Ρούπα!


Η Πόλα Ρούπα, μαζί με τους συνεργούς της, φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα στον Πειραιά ως αντίποινα στην αποκρατικοποίηση...
του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα της Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκαν προσχέδια προκήρυξης. Εκεί, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνεται αναφορά στην ευθύνη που θα αναλάμβανε η οργάνωση για επικείμενη επίθεση στον Πειραιά λόγω της αποκρατικοποίησης του λιμανιού.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΈΖΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΟΛΠΕιδικότερα, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάσουν τα ιδιόχειρα σημειώματα που εντόπισαν στο κρυσφήγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.
Σε αυτά αναφέρονται έως και 70 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, εταιρειών κλπ, ενώ βρέθηκαν και σχεδιαγράμματα που αφορούσαν το λιμάνι του Πειραιά. Στο γκαράζ-γιάφκα η ποσότητα ANFO που βρέθηκε άγγιζε τα 100 κιλά, ενώ η 25χρονη είχε πρόσφατα νοικιάσει ένα άλλο υπόγειο γκαράζ στην Νέα Χαλκηδόνα.
Έτσι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η δυναμίτιδα, το ANFO και τα πυρομαχικά είχαν φορτωθεί στα δύο αυτοκίνητα για να μεταφερθούν ενδεχομένως εκεί, για να μετακινούνται δηλαδή συνεχώς, μέχρι να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο χτύπημα.

Η γιάφκα και η απόπειρα του 2014

Υπενθυμίζεται, ότι και το 2014 κατά τη σύλληψη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα είχε βρεθεί γκαράζ-γιάφκα στον Βύρωνα και είχε αποτραπεί χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά, σε βάρος των γραφείων της ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου 2014, ημερομηνία-επέτειο ίδρυσης του κόμματος, αλλά και σε βάρος πολύ γνωστών εφοπλιστών του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, τώρα που αρχίζει και ξετυλίγεται ο ενεργός ρόλος της 25χρονης στον Επαναστατικό Αγώνα, πως τα ευρήματα από Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Άλιμο είναι εκατοντάδες και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την πλήρη ανάλυσή τους και την αξιοποίηση τους για συσχετισμό με άτομα και καταστάσεις...

Ο ρόλος -“κλειδί”

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες (πληθυντικός αριθμός) που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους 2-3 όμορους δήμους.
Εν τέλει όμως, υπήρξε μία πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία τοποθέτησε στο κατώφλι του κρυσφηγέτου της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τρεις ημέρες πριν την επέμβαση για την σύλληψή της τέθηκε υπό συνεχή, στενή και 24ωρη παρακολούθηση. Άλλωστε η Πόλα Ρούπα είχε επικηρυχθεί... από το 2014, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.000.000 ευρώ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ