Latest News

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έτσι ο Πειραιάς τίμησε τους "δικούς" του Ολυμπιονίκες!

Σε μια ωραία ατμόσφαιρα ο Πειραιάς τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, Λευτέρη Πετρούνια, Σπύρο Γιαννιώτη και Παναγιώτη Μάντη και τον προπονητή Νίκο Γέμελο, στους οποίους...
απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ. στο δημαρχείο της Κοραή. 

Ειδικότερα, την απονομή των μεταλλίων στους Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους) και Νίκο Γέμελο έκανε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Ο Σπύρος Γιαννιώτης (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης) βραβεύτηκε από τον προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Παναγιώτης Μάντης (χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα - κατηγορία 470) από την πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου. 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για τους δεσμούς της οικογένειας του με την πόλη του Πειραιά. "Νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά μέχρι το 1990 που γεννήθηκα εγώ. Παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον είχα επισκεφτεί τόσο πολύ μικρός που τον ξέρω απέξω και ανακατωτά. Νιώθω κατά το ήμισυ μέλος της πόλης". τόνισε. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη συμπαράστασης της Πολιτείας σε όλους τους πρωταθλητές είτε είναι μεταλλιούχοι είτε όχι.
  
Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Λιβερπουλ  και πρώτη του ομάδα ήταν ο Ν.A.O.K. (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας),  τόνισε ότι  "οι δεσμοί μου με την πόλη είναι ισχυροί όντας αθλητής του Ολυμπιακού για 17 χρόνια.". 
Ο Παναγιώτης Μάντης διευκρίνισε πώς δεν είναι δημότης Πειραιά, αλλά συνδέεται στενά με την πόλη ως αθλητής επί 25 χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.
Ο Νίκος Γέμελος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του αθλητισμού στον Πειραιά λέγοντας ότι " Ο Πειραιάς πάντα είχε μεγάλους  αθλητές. Και θα συνεχίσει να βγάζει".

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μίλησε για μέρα χαράς για το Δημοτικό Συμβούλιο και την πόλη του Πειραιά, ενώ προανήγγειλε τη διεξαγωγή δεύτερης εκδήλωσης στην οποία θα τιμηθούν όλοι οι Πειραιώτες συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων. 
Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στις αθλητικές υποδομές της πόλης, επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό.
Ο πρόεδρος του  δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, απουσίαζε για λόγους υγείας και με επιστολή του προς το Συμβούλιο επαίνεσε τους Ολυμπιονίκες γιατί κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και έκαναν περήφανο τον Πειραιά. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δήμου Παναγιώτης Ρέππας, (Μας Ενώνει Ο Πειραιάς), Δημήτρης Γκερλές (Το λιμάνι της Αγωνίας), Ηλίας Κατσαφάδος (Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά).