Latest News

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Αυτή είναι η αλήθεια για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο


Η αλήθεια είναι ότι οι διαδικασίες για την  ανάπλαση της παραλίας στο Μικρολίμανο έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα από τη δημοτική αρχή...
του Πειραιά.
Ήδη έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από την παράταση ενός χρόνου που δόθηκε για την αναστολή των κατεδαφίσεων για τις παράνομες πέργκολες των καταστημάτων - η προθεσμία έληξε από τον περασμένο Νοέμβριο - και δεν έχει γίνει τίποτα επί της ουσίας για την ανάπλαση της παραλίας στο Μικρολίμανο. 
Το θέμα είχε συζητηθεί στη συνάντηση του δημάρχου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ρώτησε τι γίνεται με την ανάπλαση και υποσχέθηκε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την σχετική νομοθετική ρύθμιση κάτι όμως που δεν έχει γίνει έως τώρα. 
Πέρα όμως από την υπόσχεση Τσίπρα, ο Δήμος Πειραιά δεν έχει μπορέσει να προσχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο.  Τώρα προσπαθεί να κινήσει κάπως το θέμα ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος, ο οποίος έφερε  χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα:  «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου
 του Δήμου Πειραιά για τον καθορισμό πλάτους της Ακτής Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικά ευρέος κοινόχρηστου χώρου και το χαρακτηρισμό της ως ήπιας κυκλοφορίας».
Ωστόσο έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού για πολύ καιρό δεν έγινε τίποτα για την ανάπλαση της παραλίας.  Μάλιστα,  εκτιμάται ότι αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Πειραιά τότε θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν ν ολοκληρώσουν την ανάπλαση κατά τη διάρκεια θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη. 
Κι όλα αυτά ενώ ανά πάσα στιγμή  μπορούν  να εκδοθούν αποφάσεις για κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών των καταστημάτων στην παραλία.




@ Αυτή είναι η αλήθεια για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο