Latest News

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση - ρουκέτα για την πώληση του ΟΛΠ

Μία πρόταση - ρουκέτα πέφτει στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στην...
Κινέζικη Cosco.
Την πρόταση κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πηρούνιας, ο οποίος ζητά το 16% των μετοχών του ΟΛΠ να διατεθεί στο Δήμο Πειραιά! 

Ειδικότερα, η πρόταση Πηρούνια είναι η εξής :
Το 16% πέραν του 51% της κατοχύρωσης στην COSCO στο διαγωνισμό «ξεπουλήματος» του πλειοψηφικού πακέτου του Ο.Λ.Π.   ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ στο Δήμο Πειραιά και στους όμορους παραλιμένειους Δήμους.

ή

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά να διατεθεί το 16% σε μετοχές στους φορείς και κατοίκους των Δήμων με max αγορά κάτω του 1% από τους ενδιαφερόμενους και η εκπροσώπηση των μετόχων της λαικής αυτής βάσεως να γίνεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π.
Καταλήγοντας ο ίδιος υπογραμμίζει :
"Πόσο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι κυβερνώντες στον διαγωνισμό παρωδία ενός διαγωνιζόμενου με τιμή 280 εκατομμύρια ευρώ ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΕΤΑΙ  περιοδικά στον Πειραιά ή 2 ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ και που με τα σημερινά δεδομένα γίνεται απόσβεση όλου του κεφαλαίου αγοράς 67% σε ΜΟΝΟ 4  χρόνια".