Latest News

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο: Συνέλαβαν blogger που υποστήριξε ότι οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους!


Οι εισαγγελικές αρχές   εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του  blogger με την κατηγορία ότι συκοφαντεί τις γυναίκες και προσβάλλει την...
τιμή τους!
Ο Ταϊμούρ ελ Σόμπκι είναι διαχειριστής μιας σελίδας του Facebook με το όνομα «το ημερολόγιο ενός ταλαίπωρου συζύγου» και έχει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ακολούθους. Πριν από λίγους μήνες παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο CBC όπου και δήλωσε πως «το 30% των γυναικών της χώρας μου είναι έτοιμες για έγκλυτη ζωή, απλώς δεν μπορούν να βρουν κάποιον να τις ενθαρρύνει» και συμπλήρωσε πως «στις μέρες μας, είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να απατούν τους συζύγους τους και να ψάχνονται. Πολλές γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις όταν οι σύζυγοι απουσιάζουν στο εξωτερικό»
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, άφησε να εννοηθεί ότι οι γάμοι από προξενιό εντείνουν το πρόβλημα της απιστίας επειδή οι γυναίκες καταλήγουν να παντρεύονται με άνδρες που δεν γνωρίζουν.
Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν πριν από λίγες μέρες καθότι η συνέντευξη αναρτήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας οργή σε μερίδα κόσμου στην Αίγυπτο. Μάλιστα, αναρτήθηκε και βίντεο στο YouTube όπου ένας μασκοφόρος που κρατούσε ένα τουφέκι απείλησε ότι θα σκοτώσει τον Σόμπκι.
Ο δικηγόρος Τάρεκ Ισμαήλ εξήγησε ότι με βάση την αιγυπτιακή νομοθεσία ο Σόμπκι μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών εάν κριθεί ένοχος.