Latest News

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Πιο άπιστες (και) στο Διαδίκτυο

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να συμμετάσχουν στο sexting ή αλλιώς στην διαδικτυακή απιστία. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα νέας μελέτης για το σεξ και την απιστία στο διαδίκτυο. Η έρευνα...


...που τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα «της απιστίας» αποκάλυψε τα εξής αποτελέσματα:

· Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων είχαν υπάρξει διαδικτυακά άπιστοι όντες σε σοβαρό δεσμό και πάνω από τα τρία τέταρτα είχαν απιστήσει στην πραγματική ζωή.

· Γυναίκες και άνδρες ήταν εξίσου πιθανό να έχουν απατήσει και online άλλα και στην πραγματική ζωή, όντες παράλληλα σε έναν σοβαρό δεσμό στη πραγματική ζωή.

· Οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν περισσότερες πιθανότητες από νεότερους να απατήσουν στην πραγματική ζωή.


Συνολικά 5.187 ενήλικες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, περί σεξουαλικών συμπεριφορών, καθώς και των απόψεών τους για σεξουαλικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο.


Στην έρευνα οι ειδικοί εξέτασαν συμπεριφορές διαδικτυακής απιστίας και του sexting -δηλαδή της αποστολής σεξουαλικών μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητού τηλεφώνου.
Στις μέρες μας, η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναζητούν σεξουαλικούς συντρόφους επιλέγουν το Διαδίκτυο.

Το Sexting είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, όπου ενήλικες στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους και σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα σε έναν άλλο ενήλικα, ώστε μέσω της πρόκλησης, να υπάρξει μια πιθανότητα ερωτικής σχέσης, την ίδια στιγμή η πράξη της απιστίας έχει γίνει ευκολότερη, χάρη στο Διαδίκτυο.

Προκειμένου να διερευνηθούν αμφότερα το sexting και η απιστία και να γίνει κατανοητό το πώς οι άνθρωποι δηλαδή χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να βρουν ερωτικούς συντρόφους, η Kholos Wysocki και η Childers τοποθέτησαν μια έρευνα σε μια ιστοσελίδα που έχει ως σκοπό την αναζήτηση από παντρεμένους ανθρώπους, ερωτικών συντρόφων εκτός του γάμου τους.


Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έρευνά υποδεικνύει πως καθώς η τεχνολογία αλλάζει, ο τρόπος που οι άνθρωποι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και έλκουν πιθανούς συντρόφους επίσης αλλάζει.

Όσο οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για κοινωνικές επαφές, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για συντρόφους από την πραγματική ζωή, παρά για διαδικτυακούς παρτενέρ.

Προφανώς, από ένα σημείο και μετά, σε μια σχέση, χρειαζόμαστε τη φυσική, δηλαδή την πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφή. Ένας απ' τους σημαντικότερους λόγους για αυτό ίσως να είναι το ότι, εν τέλει οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα.