Αντιμέτωπος με την απώλεια του ελέγχου και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο Βανς σημειώνει ότι το «κύριο πρόβλημα είναι πως πολλοί άνθρωποι που ψήφισαν το ψηφοδέλτιο Τραμπ/Βανς το 2024, ψήφισαν τους Δημοκρατικούς το 2026».

«Ο λόγος που χάσαμε είναι ο πόλεμος», αναφέρει ο Βανς στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι μίλησε με δημοσκόπους οι οποίοι του είπαν πως «πολλοί ψηφοφόροι του Τραμπ το 2024 ήταν οργισμένοι και σχεδίαζαν να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς».

Αν κάποιος θέλει να υποστηρίξει ότι «το να χάσουμε τη Γερουσία για τα επόμενα 6 χρόνια άξιζε τον κόπο, τότε ας το κάνει», γράφει ο Βανς στο X, συμπληρώνοντας ότι «αυτό τουλάχιστον είναι ειλικρινές».

Ο Βανς τονίζει ακόμη ότι οι δημοσκόποι με τους οποίους συνομίλησε επικαλέστηκαν επίσης το κόστος ζωής, την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» και την αλλαγή της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ ως πρόσθετους λόγους που ώθησαν τους ψηφοφόρους του Τραμπ του 2024 να μετακινηθούν προς τη στήριξη των Δημοκρατικών την Τρίτη.