Latest News

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026

Ρόδος: Απαγορεύτηκε ο απόπλους του Blue Star Patmos μετά από πρόβλημα στην προπέλα


 Στο λιμάνι της Ρόδου παραμένει το Blue Star Patmos, καθώς οι αρμόδιες αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου του μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Σύμη προς τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τον πλου, ένα αντικείμενο μπλέχτηκε στη δεξιά προπέλα του πλοίου, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος του συστήματος πρόωσης πριν επιτραπεί να συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του. Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου και παραμένει, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια βλάβη.

Στο Blue Star Patmos επέβαιναν τη στιγμή του περιστατικού 352 επιβάτες και 88 μέλη πληρώματος. Παράλληλα, το πλοίο μετέφερε 78 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 28 φορτηγά και 17 δίκυκλα.

Με βάση τον προγραμματισμό του, μετά τη Ρόδο το πλοίο επρόκειτο να ακολουθήσει το δρομολόγιο προς Καστελόριζο και να επιστρέψει στη Ρόδο, πριν συνεχίσει προς Σύμη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο και Λειψούς, με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Προς το παρόν, ωστόσο, η συνέχιση του ταξιδιού έχει «παγώσει», καθώς η απαγόρευση απόπλου θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μόνο μετά τη σχετική έγκριση θα αποφασιστεί η ασφαλής επανεκκίνηση του δρομολογίου.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`