Με φόντο την Ακρόπολη, ο ιστορικός χώρος συνεδριάσεων της Εκκλησίας του Δήμου έχει διαμορφωθεί για μια παρέμβαση με έντονο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα
Το πόντιουμ με το έμβλημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ οι προσκεκλημένοι άρχισαν να προσέρχονται από τις 17:30. Μεταξύ των πρώτων αφίξεων ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Σοφία Ζαχαράκη, Άδωνις Γεωργιάδης και Χρίστος Δήμας.
Στον χώρο βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, ο Ανδρέας Σιάμισης και ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, καθώς και διπλωμάτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με την προαναγγελία της αμερικανικής πλευράς, ο Ρούμπιο αναμένεται να καλέσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους σε μια «μεγάλη αναγέννηση του δυτικού πνεύματος». Η ομιλία θα συνδέει την κοινή ιστορική κληρονομιά με την ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων μιας νέας εποχής ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων δυνάμεων.
Η επιλογή της Πνύκας δίνει ιδιαίτερο βάρος στο μήνυμα. Από τον λόφο όπου οι πολίτες της αρχαίας Αθήνας συζητούσαν και αποφάσιζαν για τις υποθέσεις της πόλης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να αναφερθεί στην τόλμη, τη φιλοδοξία και το πνεύμα αναζήτησης που, κατά την προσέγγισή του, διαμόρφωσαν τη Δύση.
Η παρέμβαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας–ΗΠΑ. Οι επαφές στην Αθήνα επικεντρώνονται στην άμυνα, την ενέργεια και την περιφερειακή ασφάλεια, με την Ελλάδα να επιδιώκει ενίσχυση του ρόλου της στις ενεργειακές υποδομές και στις στρατηγικές συνεργασίες της περιοχής. Μετά την ομιλία προβλέπεται συνάντηση του Ρούμπιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
