«Συμμαχία Ελλήνων» φέρεται να είναι το όνομα του κόμματος που προανήγγειλε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο καταδικασμένος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό μετά την έξοδό του από τη φυλακή.
Παραμένει, ωστόσο, ασαφές με ποια νομική και οργανωτική μορφή θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων κρίνεται από τον Άρειο Πάγο.
Τι δήλωσε η συνήγορός του
Η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 ότι θεωρεί δεδομένη την προσπάθεια συμμετοχής του στις εκλογές του 2027.
«Η κάθοδός του στις εκλογές είναι σίγουρη. Θα επιλεγεί νομική φόρμουλα και πολιτική δομή η οποία δεν θα εμπίπτει στις απαγορεύσεις που προβλέπει η τροπολογία του 2023», ανέφερε.
Η δήλωση αποτυπώνει τον σχεδιασμό της πλευράς Κασιδιάρη, δεν προδικάζει όμως την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών οργάνων.
Μαρινάκης: Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι η τελική απόφαση για το εάν θα επιτραπεί η συμμετοχή του νέου σχηματισμού ή του ίδιου του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές ανήκει στον Άρειο Πάγο.
Η δικαστική κρίση θα βασιστεί στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και στα πραγματικά στοιχεία που θα συνοδεύουν την εκλογική δήλωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
