Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 40χρονος στο Ηράκλειο, που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.
Ο άνδρας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του και, σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση, παραδέχθηκε μόνο τη μία από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Ο συνήγορός του ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ο κατηγορούμενος έχει αποδεχθεί την παρακολούθηση της μίας μόνο γυναίκας και όχι των λοιπών δύο. Εκεί δηλαδή που συνελήφθη. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνο παρακολούθηση που δεν συνδυάστηκε από καμία ασελγή πράξη. Σε ότι αφορά τις άλλες παθούσες, ο ίδιος ανέφερε, ότι δεν είχε πάει ποτέ στον τόπο κατοικίας τους, ούτε τις έχει δει, ούτε τις γνωρίζει» και πρόσθεσε πως, για την περίπτωση της γυναίκας την οποία παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε, «ήταν κάτι που όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, τον ξεπερνούσε και δεν μπορούσε να τον ελέγξει».
Ηράκλειο: Τι λέει ο συνήγορος του 40χρονου για την παιδική πορνογραφία
Σχετικά με τα βίντεο με παιδική πορνογραφία, ανέφερε πως κατέβαζε βίντεο από το «dark web», αλλά πως αυτά που κατέβαζε «πίστευε ότι περιείχαν υλικό μόνο με ενήλικες» και, για το υλικό με ανήλικους, εξέφρασε την άποψη ότι «του φυτεύτηκαν από κακόβουλο λογισμικό».
Η δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων πορνογραφία ανηλίκων, βία κατά υπαλλήλων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, απειλή με τη μορφή παρακολούθησης, παραβίαση του νόμου σχετικά με την επεξεργασία, χρήση ή κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων, όπως και παράνομη κατοχή όπλου.
Η αστυνομία αναφέρει ότι ο 40χρονος φέρεται να προέβαινε, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2026, σε πράξεις παρακολούθησης, απειλής και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τουλάχιστον τριών γυναικών, ηλικίας 18, 20 και 25 ετών.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
