Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο δράστης προχώρησε σε αυτοτραυματισμό και κατάπιε πετρέλαιο, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Ευτυχώς, το συνεργείο του ΕΚΑΒ έφτασε εγκαίρως και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όταν ο 53χρονος επιτέθηκε στη σύζυγό του με ένα αιχμηρό αντικείμενο, σκοτώνοντάς την, και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.
Η άτυχη γυναίκα είχε επιστρέψει από τη Θάσο, όπου εργαζόταν εποχιακά, για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της, ενός από τα τρία παιδιά που είχε αποκτήσει με τον δράστη. Στιγμές χαράς και οικογενειακής συγκέντρωσης μετατράπηκαν σε εφιάλτη, καθώς οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία παραμένουν ασαφείς. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.
Μετά το φονικό, ο γιος του ζευγαριού, σε μια δραματική κίνηση, οδήγησε τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, με την ελπίδα να την προλάβει. Ωστόσο, η 44χρονη δεν κατάφερε να επιβιώσει. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στη σκηνή του εγκλήματος βρήκε τον δράστη με τραύματα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το θύμα είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του συζύγου της το 2022 για απειλές, γεγονός που είχε οδηγήσει στη σύλληψή του και στην παρουσία του ενώπιον εισαγγελέα.
Τα παιδιά της οικογένειας, δύο ενήλικες και ένα 16χρονο ανήλικο, βρίσκονται στο Τμήμα και αναμένεται να καταθέσουν, προσφέροντας επιπλέον στοιχεία που ενδέχεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Ο Θανάσης Κρινάκης, πρόεδρος της κοινότητας Διαλαμπής Ιάσμου, περιέγραψε, μιλώντας στο iefimerida, την κατάσταση ως σοκαριστική. «Οι κάτοικοι του χωριού είναι σε κατάσταση σοκ. Γνωρίζαμε το ζευγάρι, το οποίο ζούσε εδώ και χρόνια. Η οικογένεια φαινόταν φυσιολογική, αλλά φαίνεται ότι είχαν προκύψει σοβαρά προβλήματα. Σήμερα, για άγνωστο λόγο, η κατάσταση κλιμακώθηκε και συνέβη το μοιραίο», είπε χαρακτηριστικά. «Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες τραγωδίες», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη φρίκη που έχει πλήξει την κοινότητα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την γυναικοκτονία
«Συνελήφθη αλλοδαπός για ανθρωποκτονία σε βάρος της συζύγου του
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-8-2026) σε οικισμό της Ροδόπης, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της συζύγου του.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-08-2026) εντοπίστηκε αλλοδαπή από συγγενικό της πρόσωπο, εντός της οικίας της, σε οικισμό της Ροδόπης, φέροντας τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Άμεσα αστυνομικοί προέβησαν σε συντονισμένες ενέργειες καθώς και στην εξερεύνηση του χώρου τέλεσης του εγκλήματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του επίσης αλλοδαπού συζύγου της, ο οποίος φέρεται να την τραυμάτισε με μαχαίρι και στη συνέχεια να αυτοτραυματίσθηκε. Ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σημειώνεται ότι, το 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης, ο φερόμενος δράστης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος του θύματος.
Από τον χώρο κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής».

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
