Μόλις δύο ημέρες μετά τη συγκλονιστική μεταξύ τους αναμέτρηση στη Λωζάνη, Εμμανουήλ Καραλής και Μόντο Ντουπλάντις επιστρέφουν με ακόμα έναν αγώνα στο Diamond League, αυτή τη φορά στη Σιλεσία.
Ο Έλληνας πρωταθλητής και ο κορυφαίος άλτης του κόσμου θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι την Κυριακή 23 Αυγούστου στην Πολωνία, έχοντας ήδη αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στον προηγούμενο αγώνα, όπου ο Καραλής πέρασε τα 6,16 μ. και ο Ντουπλάντις τα 6,21 μ.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, καθώς μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή και τον Σουηδό υπερπρωταθλητή θα αγωνιστούν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιου επί κοντώ. Στη λίστα των συμμετεχόντων βρίσκονται ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ, οι Αμερικανοί Σαμ Κέντρικς, Κρίστοφερ Νίλσεν, Κέι Σι Λάιτφουτ και Ζακ Μπράντφορντ, ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, ο Γάλλος Μπατίστ Τιερί, αλλά και ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα.
Η παρουσία τόσων κορυφαίων αθλητών δεν είναι τυχαία. Οι διοργανωτές στην Πολωνία αποφάσισαν να εντάξουν το επί κοντώ στο πρόγραμμα, έχοντας διαπιστώσει το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το αγώνισμα. Η ανταπόκριση των πρωταθλητών ήταν άμεση, με τα μεγαλύτερα ονόματα να δηλώνουν συμμετοχή.
Μάλιστα, η διοργάνωση είχε φροντίσει να δώσει ξεχωριστή προβολή στο αγώνισμα, καθώς άνθρωπός της ταξίδεψε μέχρι το Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να δημιουργήσει προωθητικό υλικό με τους αθλητές και τις αθλήτριες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μίτινγκ.Ανάμεσα στα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο ήταν και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου επί κοντώ και ετοιμάζεται για ακόμη μία δυνατή αναμέτρηση με τον Ντουπλάντις.Το «Καμίλα Σκολιμόφσκα» δεν είναι ένας ακόμη σταθμός για τον Εμμανουήλ Καραλή, αλλά ένα στάδιο με ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο. Εκεί, στο Χορζόφ, στις 25 Αυγούστου 2025, έγραψε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της καριέρας του, καθώς πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 6 μέτρων και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ των επικοντιστών που έχουν ξεπεράσει τη συγκεκριμένη επίδοση.Το αγωνιστικό πρόγραμμα στη Σιλέσια ξεκινά στις 16:35 με το επί κοντώ, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 θα αρχίσει στις 17:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
