Latest News

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026

Κλείνουν οι λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου – Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων

 


Σε καθεστώς αυστηρής προστασίας και πλήρους απαγόρευσης πρόσβασης τίθενται οι Λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου λόγω των ισχυρών ανέμων και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 5) στην Αττική.

Από απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα έως νεότερης ενημέρωσης, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα, διέλευση και παραμονή επισκεπτών ή οχημάτων στους δύο λόφους, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, διαθέτοντας περιπολίες, ενώ κινητοποιούνται drones με θερμικές κάμερες, οι οποίες ανιχνεύουν τις μεταβολές της θερμοκρασίας για την κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης (Λυκαβηττός, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.ά.).

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλων υπηρεσιών και δήμων, εφόσον χρειαστεί. Σε συνεχή ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι υδροφόρες του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ενεργοποιείται το Μητρώο Εργοληπτών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, με δύο οχήματα με κανόνι νερού και δύο οχήματα τύπου 4Χ4.

Δήμος Αθηναίων: Καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).

Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες: Αποφύγετε επικίνδυνες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ισχυρή σύσταση προς το κοινό να αποφύγει οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως χρήση γυμνής φλόγας, εργασία με σπινθήρες, ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση, κοπή μετάλλων με τροχό, χρήση φλόγιστρου, καθώς και γενικότερα οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια».

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο