Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στη Θήβα, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς το μέτωπο βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Μοσχοποδίου.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε χωράφι κοντά στα όρια του στρατοπέδου ΚΕΠΒ-ΚΕΝ Θήβας. Οι άνεμοι, πάντως, πνέουν προς κατεύθυνση αντίθετη από τη δασική έκταση, γεγονός που προς το παρόν λειτουργεί ευνοϊκά για τις προσπάθειες περιορισμού της.
Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και έξι πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πυκνός καπνός μέσα στη Θήβα
Παρότι η κατεύθυνση του ανέμου απομακρύνει τις φλόγες από το δάσος, η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μοσχοπόδι, με τις δυνάμεις να επιχειρούν για να εμποδίσουν την επέκτασή της.
Ο καπνός από το μέτωπο είναι ιδιαίτερα έντονος και, σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, έχει φτάσει μέχρι την πόλη της Θήβας, με αποτέλεσμα να είναι αισθητός σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
