Σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προχώρησαν οι αρχές το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με το Λιμενικό Σώμα να περισυλλέγει συνολικά 45 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε...Ν λέμβο.
Η λέμβος εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 37 ναυτικών μιλίων νότια της Ιεράπετρας, όταν έγινε αντιληπτή από εναέριο μέσο της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις επιτήρησης στην περιοχή.
Συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
Μετά τον εντοπισμό της λέμβου, ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.
Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή των 45 επιβαινόντων.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν χωρίς προβλήματα στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.
Αυξημένη επιτήρηση στις θαλάσσιες διαδρομές προς την Κρήτη
Το περιστατικό σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι θαλάσσιες μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και τη νότια θαλάσσια περιοχή του νησιού βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.
Το Λιμενικό, σε συνεργασία με τη Frontex, συνεχίζει τις περιπολίες και τις επιχειρήσεις επιτήρησης, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό σκαφών που βρίσκονται σε κίνδυνο και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
