Αναστάτωση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα, όταν οι αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για υποτιθέμενη μεγάλη πυρκαγιά σε κατοικία στην περιοχή του... Ψαροφαΐου.
Η αναφορά κινητοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.
Η πληροφορία προκάλεσε παράλληλα ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Αρκετοί περίοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και στα μπαλκόνια, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν πράγματι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Ωστόσο, μετά την άφιξη των Αρχών και τον σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε φωτιά και πως η αναφορά ήταν ψευδής.
Το περιστατικό αποδίδεται σε φάρσα, ενώ οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την ταυτοποίηση του ατόμου που προχώρησε στην ψευδή ενημέρωση μέσω του 112.
Η κινητοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για περιστατικά που τελικά δεν υφίστανται μπορεί να προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς δεσμεύονται δυνάμεις που ενδέχεται να χρειάζονται σε πραγματικά περιστατικά.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
