Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Αλεποχώρι, Ψάθα, Βενίζα, Λούμπα και Ζάχουλη να απομακρυνθούν άμεσα με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται επικίνδυνα προς την ευρύτερη περιοχή. Η νέα ειδοποίηση προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς το Αλεποχώρι βρίσκεται πλέον και αυτό στο επίκεντρο της επιχείρησης εκκενώσεων.

Το νέο μήνυμα του 112 εκδόθηκε ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φωτιά, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούν αδιάκοπα για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τα μηνύματα του 112, καθώς η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Γερμενού και του Αλεποχωρίου παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.