Εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (29/7) σε τερματικό σταθμό LNG στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο, μετά από επίθεση με drone εναντίον αμερικανικού δεξαμενόπλοιου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας ναυτικής ασφάλειας Ambrey, δεξαμενόπλοιο αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αμερικανικής ιδιοκτησίας, που φέρει τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον ένα drone στο λιμάνι της Νταμιέτα, στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλήρωμα κατάφερε να εκκενώσει το πλοίο ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη οριοθετήθηκε άμεσα χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
«Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε αμέσως σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και ταχείας αντίδρασης», ανέφερε το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, επισημαίνοντας την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η εταιρεία λιμενικών υπηρεσιών Inchcape ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές αντέδρασαν άμεσα μετά την αναφορά έκρηξης σε εγκατάσταση LNG στο μεσογειακό λιμάνι της Αιγύπτου. Πληροφορίες που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι το πλοίο που επλήγη από το drone φέρεται να είναι το «Energos Winter», στο οποίο ξέσπασε φωτιά η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στο δεύτερο πλοίο, το «Gaslog Salem».
Τα πλοία απομακρύνθηκαν από την κύρια λιμενική περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με την Inchcape οι υπόλοιπες λιμενικές δραστηριότητες αναμενόταν να συνεχιστούν μέσα στη νύχτα σε άλλες προβλήτες και τερματικούς σταθμούς.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
