Latest News

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

«Μαφία των Χανίων»: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τοξικολόγος – Προθεσμία πήρε ο ιατροδικαστής

 


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο καθηγητής τοξικολογίας που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδείς βεβαιώσεις και ενέργειες αντίθετες με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στα Χανιά.

Μετά την απολογία του, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, με προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αργότερα, καθώς σημειώθηκε αλλαγή στην υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο καθηγητής φέρεται να εξέδιδε τοξικολογικές εκθέσεις έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, οι οποίες, σύμφωνα με τις Αρχές, μπορούσαν να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για συγκεκριμένα πρόσωπα και να επηρεάσουν την εξέλιξη σημαντικών υποθέσεων.

Από την πλευρά του, ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παράνομη εμπλοκή. Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για υπόθεση που δεν θα ευσταθήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων διήρκεσε αρκετούς μήνες και βασίστηκε σε σειρά ανακριτικών ενεργειών, όπως άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, παρακολουθήσεις, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, συλλογή εγγράφων και καταθέσεις μαρτύρων.

Η υπόθεση εντάσσεται στη μεγαλύτερη έρευνα για τη λεγόμενη «μαφία των Χανίων», με τις Αρχές να εξετάζουν εάν υπήρξαν παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποθέσεις μέσω παράνομων ενεργειών.

Google News

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο