Ισχυρή έκρηξη από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε είσοδο πολυκατοικίας στην Αμαλιάδα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους... της περιοχής.
Η στιγμή της έκρηξης στην Αμαλιάδα
Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στην οδό 25ης Μαρτίου. Άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και δοχείο με βενζίνη.
Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο και εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια τόσο στην πολυκατοικία όσο και σε γειτονικά κτίρια, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, με τις αρχές να εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προσπάθεια να χαρτογραφηθούν οι κινήσεις πριν και μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.
Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα με το ilialive.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Ευαγγελίστριας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο.
Οι αρχές ερευνούν επίσης αν υπάρχει σύνδεση με άλλα παρόμοια περιστατικά, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχευμένης ενέργειας.
