Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12:30, καίγοντας ελαιώνες και εκτάσεις με ξερά χόρτα, ενώ για την αντιμετώπισή της οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 17 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για τον περιορισμό της φωτιάς.
Παράλληλα, στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Επιδαύρου, ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στο σημείο μεταβαίνει και το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αργολίδας, το οποίο θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς προβλέπει επίπεδο κινδύνου κατηγορίας 3 (υψηλό), γεγονός που απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
