Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν σήμερα τον 27χρονο ανθυποπυραγό Κωνσταντίνο Λαιμοδέτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο Γύθειο.
Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, με το Πυροσβεστικό Σώμα να του αποδίδει τιμές ήρωα.
Στην τελετή αναμένεται να παραστούν η φυσική και η πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς και συνάδελφοί του, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον νεαρό αξιωματικό που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Μια πορεία αφιερωμένη στην Πυροσβεστική
Ο Κωνσταντίνος Λαιμοδέτης καταγόταν από το Αγρίνιο και υπηρετούσε ως υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Γύθειο. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειάς του και γιος εκπαιδευτικού από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου.
Η πορεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεκίνησε το 2017, όταν εισήχθη στη Σχολή Πυροσβεστών, από την οποία αποφοίτησε με εξαιρετικές επιδόσεις. Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών, ενώ τα πρώτα του βήματα τα έκανε μέσω της πρακτικής του άσκησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.
Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αθήνα και από τον Ιούνιο του 2025 είχε αναλάβει καθήκοντα υποδιοικητή στο Γύθειο.
Έχασε τη ζωή του στη μάχη με τις φλόγες
Ο 27χρονος αξιωματικός συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γύθειο, όταν χάθηκαν τα ίχνη του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον αναζητούν όταν σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις μέσω ασυρμάτου και περίπου μία ώρα αργότερα τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του.
Το ιατροδικαστικό πόρισμα απέδωσε τον θάνατό του σε εισπνοή τοξικού καπνού, επιβεβαιώνοντας ότι έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του.
Βαρύς ο απολογισμός για το Πυροσβεστικό Σώμα
Η απώλεια του Κωνσταντίνου Λαιμοδέτη προστίθεται στον τραγικό απολογισμό των φετινών πυρκαγιών, με το Πυροσβεστικό Σώμα να θρηνεί συνολικά τρεις πυροσβέστες.
Δύο ακόμη στελέχη έχασαν τη ζωή τους στις μεγάλες φωτιές στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις κατάσβεσης, δύο στη Σητεία και ένας στο Πλωμάρι της Λέσβου.
Αντίδραση των εποχικών πυροσβεστών
Έντονη ήταν η αντίδραση των Εποχικών Πυροσβεστών μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που απέδιδαν τον θάνατο του 27χρονου σε παθολογικά αίτια.
Σε ανακοίνωσή τους υπογράμμισαν ότι, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα του Νοσοκομείου Σπάρτης, ο θάνατος προκλήθηκε από εισπνοή καπνού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης.
Παράλληλα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις αρχικές αναφορές, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν, όπως αναφέρουν, να υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη γύρω από τις συνθήκες θανάτου των συναδέλφων τους.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
