Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Ρέθυμνο οδήγησε τις αρχές σε άμεση επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία του Αγίου Παύλου. Στην προσπάθεια συμμετείχαν και ντόπιοι ψαράδες, ανάμεσά τους ο Νίκος Ματθαιάκης από την Αγία Γαλήνη, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές όταν κλήθηκε να βοηθήσει με το καΐκι του.
Όπως είπε, γύρω στις 16:00 το Λιμεναρχείο τον ειδοποίησε να βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Μου ζήτησαν να συνδράμω και φυσικά δεν το σκέφτηκα. Πήρα το αλιευτικό μου, τον “Άγιο Σπυρίδωνα”, και έφυγα αμέσως», ανέφερε.
Η κατάσταση στην περιοχή ήταν ασφυκτική. «Ο καπνός και η φωτιά έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ οι άνεμοι ήταν απίστευτα δυνατοί – έφτασαν ριπές μέχρι και 160 χιλιόμετρα την ώρα», σημείωσε. Στο σημείο είχαν παγιδευτεί περίπου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι, ενώ πάνω από την παραλία καιγόταν η ταβέρνα και τα καταλύματα. «Ακούγαμε τις φιάλες να εκρήγνυνται. Πλησίασα με πολύ κόπο, δεν ήταν καθόλου εύκολο».
Λόγω του μικρού μεγέθους του σκάφους του, χρειάστηκε να κάνει τρία δρομολόγια για να μεταφέρει όλους τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο. «Είμαι ψαράς από παιδί, όπως και ο πατέρας μου. Έχω δει φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα – ανθρώπους στριμωγμένους στην παραλία να περιμένουν να σωθούν – πρώτη φορά το ζω. Και ειλικρινά δεν θέλω να το ξαναζήσω».
Καθώς προσέγγιζε, σπίθες από τις φλεγόμενες καλαμωτές έπεφταν πάνω στο καΐκι. «Τις σβήναμε με τη μάνικα. Αν έπιανε φωτιά το σκάφος, θα κινδυνεύαμε κι εμείς», είπε, περιγράφοντας το βάρος και την ένταση της στιγμής.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
