Βαθιά συγκίνηση προκαλούν τα λόγια της συζύγου του Νάσου Αθανασίου, Εύης Κλοκώνη, η οποία μίλησε για τη γενναία μάχη που έδωσε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής με τον καρκίνο, αλλά και για τις τελευταίες στιγμές ...της ζωής του.
Όπως ανέφερε, ο Νάσος Αθανασίου πάλεψε επί δυόμισι χρόνια με μια ιδιαίτερα δύσκολη μορφή καρκίνου, ακολουθώντας συστηματικά τις θεραπείες του και επιστρέφοντας κάθε φορά στο σπίτι μετά τις χημειοθεραπείες.
Η ίδια αποκάλυψε πως ο αγαπημένος της άνθρωπος έφυγε από τη ζωή στο σπίτι τους, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. «Κατέληξε στο σπίτι, στα χέρια μου, στην αγκαλιά μου. Κατορθώσαμε και του δώσαμε μια πολύ καλή παράταση ζωής, αν και είχε έναν πολύ δύσκολο καρκίνο», είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά της στις τελευταίες του στιγμές, τονίζοντας πως «δεν υπέφερε, πέθανε πολύ ήσυχα και αυτό με αναπαύει», ενώ σημείωσε ότι, παρά τη σοβαρή ασθένεια, αντιμετώπισε τη δοκιμασία με αξιοπρέπεια και δύναμη.
Η Εύη Κλοκώνη αποκάλυψε ακόμη ότι λίγοι γνώριζαν τη μάχη που έδινε ο Νάσος Αθανασίου με τον καρκίνο, καθώς είχε επιλέξει να κρατήσει το πρόβλημα υγείας του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μιλώντας για τη ζωή τους μαζί, θυμήθηκε τα 48 χρόνια γάμου που μοιράστηκαν, περιγράφοντάς τον ως έναν ιδιαίτερα τρυφερό άνθρωπο. Όπως είπε, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών και τον φόβο που έφερε η ασθένεια, οι δυο τους ήρθαν ακόμη πιο κοντά και πρόλαβαν να εκφράσουν όσα ήθελαν ο ένας στον άλλο.
«Η έννοια του ήταν τα παιδιά μας και η εγγονή μας, να είναι καλά. Ήθελε να πάμε ταξίδια, αλλά δεν προλάβαμε. Αυτό θα μου μείνει λίγο παράπονο», κατέληξε συγκινημένη η σύζυγός του.
