Latest News

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026

Στη φυλακή και οι έξι κατηγορούμενοι του κυκλώματος Πολεοδομίας – Αρνήθηκαν τα πάντα στις απολογίες τους


Στις φυλακές. 
οδηγήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα διαφθοράς που σχετίζεται με τις πολεοδομίες και την τοπική αυτοδιοίκηση   μετά την ολοκλήρωση των... απολογιών τους 

Η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα, με όλους τους κατηγορούμενους να καταθέτουν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία περιλαμβάνουν τη συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία και δωροδοκία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση καθήκοντος και ξέπλυμα χρημάτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η σύσταση ότι οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε χρηματισμούς και άλλα παράνομα κέρδη, με κάποιους εξ αυτών να φέρονται να προχώρησαν ακόμη και σε αγορές έργων τέχνης για να κρύψουν τα παράνομα έσοδά τους.

Στην εκτενή δικογραφία που έχει συνταχθεί για αυτήν την υπόθεση, αναφέρεται ότι η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με σαφή δομή και διακριτούς ρόλους, εξυπηρετώντας αυθαιρεσίες στον πολεοδομικό τομέα και απαιτώντας χρηματικά ποσά ή άλλου είδους ωφελήματα σε αντάλλαγμα για υπηρεσίες που παρείχαν κατά παράβαση των καθήκοντών τους. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν να μην επικοινωνούν τηλεφωνικά για τις παράνομες πράξεις τους, χρησιμοποιώντας εφαρμογές μηνυμάτων και κωδικές ονομασίες για τα χρηματικά ποσά.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, οι κατηγορούμενοι εξέφρασαν τη σφοδρή αντίθεσή τους στις κατηγορίες. Ο 51χρονος υπάλληλος από την ΥΔΟΜ Κηφισιάς, για παράδειγμα, δήλωσε αθώος και τόνισε ότι ποτέ δεν είχε ζητήσει ή λάβει χρήματα για διοικητικές πράξεις. Σημείωσε επίσης ότι οι συναντήσεις του με άλλους κατηγορούμενους ήταν καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο 57χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της ΥΔΟΜ Κηφισιάς, στην απολογία του, τόνισε την αφοσίωσή του στα καθήκοντά του και την απουσία οποιασδήποτε αποδεικτικής στοιχείου που να στηρίζει τις κατηγορίες εις βάρος του. Ανέφερε ότι έχει υποστεί πολλές καταγγελίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδειχθεί ότι παραβίασε τα καθήκοντά του.

Τέλος, η 59χρονη προϊσταμένη του τμήματος εκδόσεως αδειών δόμησης στο δήμο Αμαρουσίου, στην απολογία της, υπογράμμισε ότι δεν έχει ποτέ ζητήσει ή λάβει χρήματα από κάποιον κατά τη διάρκεια της 25ετούς υπηρεσίας της στο Δήμο. Όλοι οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αποτελούν ένα τμήμα μιας μεγαλύτερης διαρθρωμένης εγκληματικής οργάνωσης, η δράση της οποίας απασχολεί τις αρχές και την κοινωνία.