Στη σύλληψη 50χρονου στη Λάρισα προχώρησαν οι αρχές, μετά από σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, κατά το οποίο ο άνδρας φέρεται να κράτησε όμηρο την πρώην σύζυγό του και να την απείλησε ότι θα βάλει φωτιά για να την κάψει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/6) στη συνοικία της Φιλιππούπολης, όταν ο 50χρονος, εξαιτίας έντασης που σχετιζόταν με δικαστική απόφαση για την επικοινωνία με τα παιδιά του, εισέβαλε στο σπίτι της πρώην συζύγου του.
Εκεί, φέρεται να την κλείδωσε μέσα στο σπίτι, κρατώντας τσεκούρι και ένα δοχείο με άγνωστο υλικό, απειλώντας ότι θα προκαλέσει πυρκαγιά και θα της επιτεθεί. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους, ενώ ξεκίνησε επιχείρηση διαπραγμάτευσης για την απελευθέρωση της γυναίκας.
Μετά από αρκετή ώρα, ο 50χρονος πείστηκε να την αφήσει ελεύθερη και παραδόθηκε στις αρχές, όπου και συνελήφθη. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με τη διαδικασία να αναβάλλεται για αύριο Παρασκευή, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.
