Latest News

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Επτά συλλήψεις, δέκα καταζητούμενοι – Στο «κάδρο» οι αντίπαλες παρέες

 


Συνολικά 10 άτομα που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή στη συμπλοκή που έγινε στην Καλλιθέα, όπου δολοφονήθηκε 15χρονος από χτύπημα με... μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή πήρε μέρος μία ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία και ενισχύθηκε με άτομα που έφτασαν με αυτοκίνητο και μία ομάδα νεαρών που βρισκόταν ήδη στην πλατεία της Καλλιθέας.


Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα και έχουν συλληφθεί επτά. Συνεπώς αναζητούνται ακόμα 10 νεαροί. Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις είναι οπαδοί μίας ομάδας της Αθήνας και οι υπόλοιποι τρεις οπαδοί άλλης ομάδας της Αθήνας. Ο 15χρονος που έπεσε νεκρός βρισκόταν στο σημείο όπου ξέσπασε η συμπλοκή και ανήκε στην ίδια παρέα με τους τρεις νεαρούς που έφτασαν στην πλατεία με αυτοκίνητο.


Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει και εξετάζουν παπούτσια , πέτρες, γάντια, κράνος και ένα μαχαίρι. Ο 15χρονος που δολοφονήθηκε είχε συλληφθεί από την Αστυνομία στις 12 Ιουνίου 2026, δηλαδή πριν από 13 ημέρες, διότι είχε πάνω του ένα μαχαίρι. Μαζί του βρισκόταν και συνελήφθη στον ίδιο έλεγχο ο γιος γνωστού πολιτικού που είχε μαζί του μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν δυο φορές

Οι γονείς του 15χρονου ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Η μητέρα λιποθύμησε όταν κατάλαβε ότι το παιδί της είναι νεκρό. Ο 15χρονος, ο οποίος διαμένει στην Κηφισιά, είχε συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές, τη μία για κατοχή μαχαιριού και την άλλη για κατοχή σιδερογροθιάς (πριν από περίπου ένα χρόνο).

Στην περιοχή όπου έγινε η δολοφονία σύχναζαν οι δύο αντίπαλες παρέες και μάλιστα οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια μεταξύ τους. Σε μία περίπτωση είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι υπήρξε ξυλοδαρμός ανήλικου, χωρίς ποτέ να καταγγελθεί στις Αρχές.