Με την κατάθεση φιλάθλων συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, με τους μάρτυρες να περιγράφουν όσα βίωσαν το βράδυ των σοβαρών επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».
Όπως κατέθεσαν μέχρι στιγμής στο δικαστήριο, αρκετοί φίλαθλοι ανέφεραν ότι δεν είχαν αντιληφθεί εξαρχής την ένταση των επεισοδίων έξω από το γήπεδο και ότι αντιλήφθηκαν την κατάσταση μόνο όταν άρχισαν να εισπνέουν δακρυγόνα.
Μάρτυρες περιέγραψαν επίσης ότι μετά τα επεισόδια είδαν άτομα να καίνε ρούχα, σημειώνοντας πως πρόκειται για πρακτική που «δεν συνηθίζεται» στον χώρο των οργανωμένων οπαδών. Άλλοι κατέθεσαν ότι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια έξω από το γήπεδο, σε τιμές υψηλότερες από τις επίσημες.
Την ίδια ώρα, στη διαδικασία παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διερευνηθεί αν ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων φέρει και την ιδιότητα του κατηγορούμενου.
Για τους άλλους δύο μάρτυρες, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε εισηγηθεί να μην υπάρξει περαιτέρω έλεγχος, εκτιμώντας ότι από τις καταθέσεις τους δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέονται με τέτοια ιδιότητα.
Η απόφαση του δικαστηρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3 Ιουνίου.
