Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του 3χρονου κοριτσιού από τα Χανιά που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, καθώς ο 27χρονος σύντροφος της μητέρας της καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ και οι δύο πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν το Σάββατο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες
Το Σάββατο στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον 27χρονο Πακιστανό, σύντροφο της μητέρας του 3χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ ο ίδιος και η 25χρονη μητέρα του παιδιού παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή το πρωί του Σαββάτου στις 10:00, αντιμετωπίζοντας πλέον βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού, που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο Νοσοκομείο Χανίων με σοβαρές κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι, συνεχίζει να προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό, ενώ οι αποκαλύψεις γύρω από τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και τις τελευταίες κινήσεις της 25χρονης πριν από τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο, πυκνώνουν το πέπλο μυστηρίου. Η 25χρονη Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας είχε ήδη καταδικαστεί χθες σε τρία χρόνια φυλάκιση για ψευδή κατάθεση, ενώ πλέον μαζί με τον 27χρονο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Αποσωληνώθηκε το 3χρονο κορίτσι
Την ίδια στιγμή, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το τρίχρονο κοριτσάκι δίνει τη δική του μάχη. Μετά από επτά κρίσιμες ημέρες νοσηλείας, οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή του, με το παιδί να αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και το παιδί εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η έκταση των τραυμάτων του παιδιού αλλά και να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η οικογένεια στην αποθήκη θερμοκηπίου στην περιοχή του Ακρωτηρίου.
Εξέταση DNA στα τέσσερα παιδιά
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 25χρονη φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι άφηνε μόνα τα τέσσερα παιδιά της στην αποθήκη όπου διέμεναν, προκειμένου να εργάζεται. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν και σε εξέταση DNA στα τέσσερα παιδιά, στην 25χρονη και στον 27χρονο, μετά από εισαγγελική εντολή, καθώς από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις δεν έχει προκύψει σαφής εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση, σύμφωνα με το neakriti.
Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την φρίκη στα Χανιά
Νέες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτίζουν τις τελευταίες ώρες πριν από τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Κάτοικος του Ακρωτηρίου περιέγραψε στην ΚΡΗΤΗ TV ότι είδε την 25χρονη να μεταφέρει το παιδί μέσα σε καρότσι, πλήρως σκεπασμένο με κουβέρτα, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ταξί.
«Εγώ πήγαινα το σκύλο μου βόλτα και τους είδα. Ο άντρας ήταν έξω στον κεντρικό κι αυτή μέσα μέσα στο στενό. Ήταν λίγο νευρικιά. Το καρότσι ήταν σκεπασμένο με ένα κουβερτάκι, δεν είδα το μωρό, το είδα μόνο όταν γύρισα να δω το σκύλο μου αφού είχα περάσει, είδα ένα ποδαράκι να κρέμεται. Αλλά το παιδί ήταν πολύ κουκουλωμένο, δεν φαινόταν καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάμερες ασφαλείας από σούπερ μάρκετ στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου φέρεται να έχουν καταγράψει την 25χρονη να ζητά ταξί λίγες ώρες πριν από τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Υπάλληλος του καταστήματος, μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, υποστήριξε ότι η γυναίκα δεν έδειχνε ιδιαίτερα αναστατωμένη.
«Ήταν πελάτισσα, τίποτα περισσότερο. Ερχόταν εδώ κι εκείνο το απόγευμα ήρθε και μου ζήτησε ταξί, να καλέσουμε να πάει μάλλον στα Χανιά. Δεν ήταν ούτε ταραγμένη ούτε τίποτα», ανέφερε, προσθέτοντας πως το παιδί ήταν πλήρως σκεπασμένο και ότι η μητέρα έδειχνε μόνο νευρική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η 25χρονη περπάτησε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου για να καλέσει ταξί και στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο όπου βρισκόταν το τραυματισμένο παιδί μαζί με τα άλλα τρία παιδιά της. Το 3χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε τελικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων περίπου στις 9 το βράδυ, φέροντας βαρύτατα τραύματα και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.
Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ενώ τα άλλα τρία παιδιά της 25χρονης παραμένουν υπό τη φροντίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων.
