Επεισόδια καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27/4) στο Χαϊδάρι, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ζήτημα των Προσφυγικών της... λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.
Ως αφορμή για την κινητοποίηση φέρεται να αποτέλεσε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να μην εντάξει προς συζήτηση το θέμα των Προσφυγικών, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από συλλογικότητες και κατοίκους.
Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.) ζητά την άμεση ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της Δ.ΥΠ.Α. και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα μέλη της συνέλευσης, οι παρεμβάσεις που προωθούνται για την «αποκατάσταση» των πολυκατοικιών λειτουργούν ως πρόσχημα για την απομάκρυνση της υφιστάμενης κοινότητας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο βίαιο εκτοπισμό περίπου 400 κατοίκων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται «50 παιδιά, μετανάστες και συγγενείς καρκινοπαθών».
