Τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο 1 και 2 έχουν σειρά σήμερα (22.4.2026) για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για 300.000 εργαζόμενους και ανέργους για την... περίοδο 2026 – 2027.
Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου 2026, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά -με διάρκεια 13 μηνών- έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον.
Μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού θα διατεθούν vouchers που θα παρέχουν την δυνατότητα σε δικαιούχους να πάνε οικονομικές διακοπές. Τα 300.000 vouchers είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ και το καθένα αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό αριθμό. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα εξελίσσεται σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη ημέρα ενεργοποίησης της πλατφόρμας, λόγω της μαζικής συμμετοχής στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν «χαμηλές ταχύτητες» και σε πολλές περιπτώσεις σφάλμα, με αποτέλεσμα να καλούνται οι χρήστες να προσπαθήσουν ξανά.
Συγκεκριμένα, η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων, ως εξής:
- Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 1, 2 – Τετάρτη 22.4.2026
- Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 3, 4 – Πέμπτη 23.4.2026
- Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 5, 6 – Παρασκευή 24.4.2026
- Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 7, 8, 9 – Σάββατο 25.4.2026
Όλοι οι ΑΦΜ – Κυριακή 26.4.2026
Με την επιταγή, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησης, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο & Ρόδο, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου καθώς και στη Θεσσαλία, πλην Σποράδων, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής, τον Αύγουστο, καθώς και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2026 έως 14.1.2027) και του Πάσχα (23.4.2027 έως 09.5.2027). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια είναι δωρεάν.
