Latest News

Σάββατο 25 Απριλίου 2026

Χειροπέδες σε διαιτητή πολεμικών τεχνών: «Έταζε» συμμετοχή στην Εθνική ομάδα με 1.000€ – Πώς τον παγίδευσε η ΕΛ.ΑΣ.


Στη σύλληψη διαιτητή που δραστηριοποιείται σε αγώνες πολεμικών τεχνών προχώρησαν...χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η επιχείρηση εντάσσεται σε έρευνα για υπόθεση δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η υπόθεση είχε τεθεί σε παρακολούθηση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, μετά από πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να ζητούσε χρηματικά ποσά προκειμένου να επηρεάζει την έκβαση των αγώνων και την τελική κατάταξη αθλητών.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο διαιτητής φέρεται να απαιτούσε 1.000 ευρώ από κάθε αθλητή, υποσχόμενος ευνοϊκή βαθμολόγηση, διάκριση στους αγώνες, συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, αλλά και μοριοδότηση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μέσω οργανωμένης επιχείρησης με ελεγχόμενη παράδοση δέματος σε ξενοδοχείο όπου διέμενε. Στο πακέτο υπήρχε το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο και παρέλαβε τη στιγμή της επέμβασης των αστυνομικών. Κατασχέθηκαν επίσης τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα ή αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων.