Πραγματικές ήταν οι δύο από τις τρεις χειροβομβίδες, που κουβαλούσε μαζί του, ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από τη ΓΑΔΑ.
Ο συλληφθέντας είναι 48 ετών, είναι υπήκοος Σουδάν και είχε ποινικό μητρώο για ναρκωτικά.


Λίγο μετά τις 19.00, φορώντας ένα σακίδιο στην πλάτη επιχείρησε να μπει στη ΓΑΔΑ, αλλά ο σκοπός τον σταμάτησε, επειδή του φάνηκε ύποπτος.
Τότε ο 48χρονος έβγαλε μία χειροβομβίδα και πότε την κρατούσε στο χέρια του πότε την έβαζε ανάμεσα στα πόδια του, ενώ έβγαλε και ένα δοχείο με άλλες δύο χειροβομβίδες.
Ο σκοπός βρήκε την ευκαιρία να καλέσει ενισχύσεις, με αστυνομικούς να αποκλείουν την περιοχή.


Του έδωσαν το τηλέφωνο που ζητούσε και κατάφεραν να τον ακινητοποίησαν. Στο σημείο έφτασαν άμεσα πυροτεχνουργοί της ΤΕΕΜ, οι οποίο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Στο σακίδιο του 48χρονου εντοπίστηκε και ένα αποφυλακιστήριο. Εκτιμάται ότι πρόκειται για άτομο που πάσχει από ψυχική διαταραχή ή είναι χρήστης ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι χειροβομβίδες φαίνονται αληθινές, αλλά θα εξεταστούν από πυροτεχνουργούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι πράγματι έτσι και αν είναι λειτουργικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο του 48χρονου και ήδη στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.
Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διακόπηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Πανόρμου έως Δημητσάνας.
