Latest News

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026

Ζάκυνθος: Βγήκε από τη ΜΕΘ το βρέφος που νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα

 
Αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία του πέντε μηνών βρέφους που νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου... Πατρών στο Ρίο.

Μετά από έντεκα ημέρες σκληρής μάχης στην απομόνωση της ΜΕΘ, η κατάσταση του βρέφους δείχνει να βελτιώνεται σημαντικά, προσφέροντας ανακούφιση στους γιατρούς και στην οικογένειά του.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε, «μετά από 11 μέρες νοσηλείας στην απομόνωση της ΜΕΘ Παίδων η ζωή τελικά νίκησε τον θάνατο», χαρακτηρίζοντας την έκβαση «μια μικρή νίκη ακόμα του ΕΣΥ».

Στο μήνυμά του ευχήθηκε «στον μικρό μας ήρωα από δω και πέρα μόνο χαρές», συνοδεύοντας την ανάρτηση με την κεντρική φωτογραφία.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του βρέφους ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2026 στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Το παιδί μεταφέρθηκε εκεί με σοβαρά συμπτώματα που κινητοποίησαν άμεσα το ιατρικό προσωπικό.

Κρίθηκε αναγκαία η επείγουσα αεροδιακομιδή του στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό για τη διαχείριση βαρέων περιστατικών. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε μάχη για τη σταθεροποίησή του, με τη νοσηλεία να εξελίσσεται σε έναν αγώνα αντοχής για έντεκα ημέρες.

Η θετική εξέλιξη της υγείας του βρέφους αποτελεί μια σημαντική ανάσα αισιοδοξίας και αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης διακομιδής και της εξειδικευμένης φροντίδας σε κρίσιμα παιδιατρικά περιστατικά.