Latest News

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις σε Δήμους

 


Όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον μοριοδότηση για όσους έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ολίγων μηνών και συνεχίζουν να εργάζονται με παρατάσεις μέσω δικαστικών αποφάσεων... ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, σε ειδική εκδήλωση για τον «Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ.

Ο Υπουργός υποστήριξε την γνωστή ρύθμιση Βορίδη, διευκρινίζοντας πως δεν θα υπάρξει μονιμοποίηση συμβασιούχων των Δήμων, με δικαστικές αποφάσεις εκτός ΑΣΕΠ.

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι στον Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υπάρξουν αυστηρότερες διατάξεις για τους Δήμους που δεν θα ασκήσουν έφεση κατά Πρωτόδικων αποφάσεων που μονιμοποιούν συμβασιούχους.