Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές προϊόντων και ληστείες σε καταστήματα στην Αττική. Συνελήφθησαν εννέα άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη... τέσσερα μέλη.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, βία κατά υπαλλήλων, υπόθαλψη εγκληματία, σωματική βλάβη, παράνομη βία, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 47χρονος αλλοδαπός.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές προϊόντων κατ’ εξακολούθηση και ληστείες σε καταστήματα στην Αττική.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά με τη συνδρομή αστυνομικών Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και της Ο.Π.Κ.Ε., πρωινές ώρες της 11-2-2026, -9- άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -4- μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, βία κατά υπαλλήλων, υπόθαλψη εγκληματία, σωματική βλάβη, παράνομη βία και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2023, συνέστησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και προέβαιναν σε κλοπές κυρίως οινοπνευματωδών ποτών, αποκλειστικά από καταστήματα της ίδιας εταιρείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
